Hozzávalók:
- 50-75 dkg máj
- 1/2 kg libazsír
- 5-8 cikk fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítjuk, az ereket kivágjuk, az esetleges zöldes elszínezésű részeket, amelyre az epe folyhatott, kivágjuk, mert keserű lenne később az étel.
Jól megmossuk és lecsöpögtetjük.
Egy lábasban felforraljuk a zsírt és beletesszük a szárazra törölt
csirkemájat.
2-3 perc alatt megsül egyik oldala, megfordítjuk és megsütjük a másik
oldalt is.
Nem kell nagyon pirosra sütni, mert akkor nagyon kiszárad.
Ellenőrizzük egyet kettévágva, hogy belül átsült-e, de maradjon puha, krémes.
Szűrőlapáttal kiemeljük a májat és kisebb, jól zárható dobozokban egy sorban lerakjuk.
Most megsózzuk, borsozzuk és jó bőven nyomunk minden májdarabra fokhagymát.
A zsírt kissé lehűtjük, hogy a doboz ne olvadjon meg, majd rámerjük a májakra, úgy, hogy elfedje a darabokat.
Ha kihűlt a zsír, megdermed és nagyon finom kenyérre kenhető zsírunk lesz.
Majd egy kis túrkálás után eljutunk a jó fokhagymás, krémes májig, amit
szintén kis darabokban kibányászunk és a kenyérre kenjük.
Paradicsommal, zöldpaprikával, uborkával kínálva garantált sikerünk lesz.
Egy kicsit olyan, mintha libamájat zsírjában készítenénk. Na de hol van mindig
libamáj...?
Ha nincs libazsírunk, nagyszerűen készíthető sertés zsírral is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.