Hozzávalók:
vacsora saláta 2 személyre
Elkészítés:
Elkészítjük a tejfölös túrót:
Egy kis tálban összekeverjük a túrót a tejföllel, megsózzuk és beletesszük a karikára vágott újhagyma szárat.
A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk majd hosszában kettévágjuk.
Éles késsel kivájjuk a belsejét, amit kis szeletekre vágunk.
A paradicsomok kalapját levágjuk. Belsejüket késsel kivájjuk és apróra vágjuk.
A tányér aljára rakjuk a csíkokra vágott jégsalátát, rágyaluljuk az uborkát, rátesszük a csíkokra vágott zöldpaprikát, a cukkini és paradicsom darabokat.
Kevés zöldhagymával is megszórjuk.
Rákarikázzuk a pulyka krinolint.
Olívaolajjal megspricceljük és egy pici borecettel megízesítjük.
A tányér szélére helyezzük a cukkini csónakokat és a paradicsomokat, megtöltjük a tejfölös túróval és a retekkel, olajbogyóval megdíszítjük.
A paradicsomok visszakapják a kalapjukat és máris tálaljunk.
vacsora saláta 2 személyre
- 2 karcsú cukkini
- 10-15 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 1 csokor újhagyma zöldje
- só
- 4 pici paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 4 db piros retek
- pár szem fekete olajbogyó
- kb 10 cm kígyóuborka
- pár karika pulyka krinolin
- olívaolaj
- borecet
- 1/2 jégsaláta
Elkészítés:
Elkészítjük a tejfölös túrót:
Egy kis tálban összekeverjük a túrót a tejföllel, megsózzuk és beletesszük a karikára vágott újhagyma szárat.
A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk majd hosszában kettévágjuk.
Éles késsel kivájjuk a belsejét, amit kis szeletekre vágunk.
A paradicsomok kalapját levágjuk. Belsejüket késsel kivájjuk és apróra vágjuk.
A tányér aljára rakjuk a csíkokra vágott jégsalátát, rágyaluljuk az uborkát, rátesszük a csíkokra vágott zöldpaprikát, a cukkini és paradicsom darabokat.
Kevés zöldhagymával is megszórjuk.
Rákarikázzuk a pulyka krinolint.
Olívaolajjal megspricceljük és egy pici borecettel megízesítjük.
A tányér szélére helyezzük a cukkini csónakokat és a paradicsomokat, megtöltjük a tejfölös túróval és a retekkel, olajbogyóval megdíszítjük.
A paradicsomok visszakapják a kalapjukat és máris tálaljunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.