Hozzávalók:
vacsora saláta 2 személyre
vacsora saláta 2 személyre
- 1-2 szelet füstölt sonka/ bacon
- pár karika füstölt kolbász
- 4 db tojás
- 1 tk olaj
- só
- 1/2 jégsaláta
- 2 marék madársaláta
- 1/2 db répa
- 1/2 db cukkini
- 1/4 uborka
- 2 db paradicsom
- 1 ek olívaolaj
- 2-3 nyomásnyi majonéz
Elkészítjük a rántottát:
Egy kanálka olajon üvegesre pirítjuk az apróra összevágott füstölt sonkát, vagy bacont, ami éppen van otthon.
Belekarikázzuk a füstölt kolbászt és ráöntjük a csipet sóval elhabart tojást.
Készre sütjük.
Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki, ha a tojás már remegősre egybeállt, le is vehetjük a tűzről, mert még tovább fog szilárdulni.
Egy tányér közepére tesszük az összetépkedett jégsalátát.
Uborkagyaluval rászeleteljük a cukkinit, az uborkát és a sárgarépát.
A tányér egyik felére jól megmosott madársalátát, másik felére cikkekre vágott paradicsomot rakunk.
Olívaolajjal megspricceljük a salátánkat.
Néhány rózsa majonézzel díszítjük.
Középre púpozzuk a rántottát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.