Hozzávalók:
vacsora saláta 2 személyre
Elkészítés:
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük.
Hideg víz alatt kihűtjük, meghámozzuk és tojásszeletelővel karikára vágjuk.
A megmosott, meghámozott céklát lereszeljük.
Nem kell nagyon apróra.
A káposztát szintén lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukú részén.
Az almákat megmossuk és ugyancsak lereszeljük.
Egy tálban összekeverjük a reszelékeket, megsózzuk, pár csepp ecettel, édesítővel és 1 tk olívaolajjal ízesítjük.
Egy tányér közepére halmozzuk a céklát.
A tányérra teszünk még egy marék jól megmosott madársalátát és a másik oldalra kirakjuk a tojáskarikákat.
Az egészet egy kis olívaolajjal megspricceljük.
A tojásokat csipet piros paprikával meghintjük.
A tejfölt picit megsózzuk és csillagfejes nyomóhengerből megdíszítjük a salátát.
vacsora saláta 2 személyre
- 2 db cékla
- 1/4 fej káposzta
- 2 db alma
- 4-5 db kemény tojás
- 2 marék madársaláta
- olívaolaj
- só
- ecet
- pár csepp édesítőszer
- tejföl
- csipet pirospaprika
Elkészítés:
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük.
Hideg víz alatt kihűtjük, meghámozzuk és tojásszeletelővel karikára vágjuk.
A megmosott, meghámozott céklát lereszeljük.
Nem kell nagyon apróra.
A káposztát szintén lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukú részén.
Az almákat megmossuk és ugyancsak lereszeljük.
Egy tálban összekeverjük a reszelékeket, megsózzuk, pár csepp ecettel, édesítővel és 1 tk olívaolajjal ízesítjük.
Egy tányér közepére halmozzuk a céklát.
A tányérra teszünk még egy marék jól megmosott madársalátát és a másik oldalra kirakjuk a tojáskarikákat.
Az egészet egy kis olívaolajjal megspricceljük.
A tojásokat csipet piros paprikával meghintjük.
A tejfölt picit megsózzuk és csillagfejes nyomóhengerből megdíszítjük a salátát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.