2012. április 30., hétfő

Tojásos céklasaláta

Hozzávalók:
      vacsora saláta 2 személyre

  • 2 db cékla
  • 1/4 fej káposzta
  • 2 db alma
  • 4-5 db kemény tojás
  • 2 marék madársaláta
  • olívaolaj
  • ecet
  • pár csepp édesítőszer
  • tejföl
  • csipet pirospaprika


Elkészítés:

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük.
Hideg víz alatt kihűtjük, meghámozzuk és tojásszeletelővel karikára vágjuk.

A megmosott, meghámozott céklát lereszeljük.
Nem kell nagyon apróra.

A káposztát szintén lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukú részén.

Az almákat megmossuk és ugyancsak lereszeljük.

Egy tálban összekeverjük a reszelékeket, megsózzuk, pár csepp ecettel, édesítővel és 1 tk olívaolajjal  ízesítjük.


Egy tányér közepére halmozzuk a céklát.
A tányérra teszünk még egy marék jól megmosott madársalátát és a másik oldalra kirakjuk a tojáskarikákat.

Az egészet egy kis olívaolajjal megspricceljük.

A tojásokat csipet piros paprikával meghintjük.

A tejfölt picit megsózzuk és csillagfejes nyomóhengerből megdíszítjük a salátát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.