Hozzávalók:
Elkészítés:
Nagyon könnyen elkészíthető saláta.
Egy nagy tálba a reszelő legnagyobb lyukán keresztül lereszeljük a párizsit és a sajtot.
Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott salátát.
Jó hozzá mindenféle saláta, fejes saláta, jégsaláta, de télen apróra vágott fejes káposztával is lehet készíteni.
A vöröshagymát uborkagyalun vékonyra vágjuk.
Elkészítettük a majonézt:
Magunk is készíthetünk házi majonézt, de alapnak nagyon jó a Globus majonéz, amit kicsit feljavítunk mustárral, sóval, borssal, édesítővel, citromlével.
- 20-30 dkg sajt
- 40 dkg párizsi
- 2-3 fej saláta
- 3-4 db vöröshagyma
- majonéz
- só
- bors
- citromlé
- mustár,
- édesítő
Elkészítés:
Nagyon könnyen elkészíthető saláta.
Egy nagy tálba a reszelő legnagyobb lyukán keresztül lereszeljük a párizsit és a sajtot.
Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott salátát.
Jó hozzá mindenféle saláta, fejes saláta, jégsaláta, de télen apróra vágott fejes káposztával is lehet készíteni.
A vöröshagymát uborkagyalun vékonyra vágjuk.
Elkészítettük a majonézt:
Magunk is készíthetünk házi majonézt, de alapnak nagyon jó a Globus majonéz, amit kicsit feljavítunk mustárral, sóval, borssal, édesítővel, citromlével.
Tejfölt nem teszek bele, mert akkor nem áll el sokáig.
Összekeverjük a mártással a salátát és tálalásig 1-2 órára behűtjük.
Összekeverjük a mártással a salátát és tálalásig 1-2 órára behűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.