Hozzávalók:
Elkészítés:
Ehhez az ételhez fiatal bárányt, ún, tejes bárányt érdemes venni.
A húst alaposan megtisztítjuk, eltávolítjuk a zsírt, a hártyákat. Alaposan megmossuk, majd megszárítjuk.
Félbevágott fokhagyma cikkekkel és rozmaring ágacska darabokkal tűzdeljük a húst.
Megsózzuk, borsozzuk, meghintjük pici kakukkfűvel és tepsibe tesszük.
A maradék fokhagymát, rozmaringot a tepsibe tesszük a hús alá , illetve a tetejére.
Az olajat beletesszük a tepsibe és a húst is megforgatjuk benne.
Mellédobunk a tepsibe a nagyobb cikkekre vágott hagymát, paradicsomot és zöldpaprikát és az újhagyma szárat.
Aláöntünk 2 dl vizet és fóliával lefedjük a tepsit.
190-200 fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt puhára sütjük a húst.
- 1 bárány comb/lapocka/oldalas
- 1 fej fokhagyma
- 3-4 ág rozmaring
- só
- bors
- kakukkfű
- 1 fej hagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- pár db újhagyma szár
- 2 ek olaj
Elkészítés:
Ehhez az ételhez fiatal bárányt, ún, tejes bárányt érdemes venni.
A húst alaposan megtisztítjuk, eltávolítjuk a zsírt, a hártyákat. Alaposan megmossuk, majd megszárítjuk.
Félbevágott fokhagyma cikkekkel és rozmaring ágacska darabokkal tűzdeljük a húst.
Megsózzuk, borsozzuk, meghintjük pici kakukkfűvel és tepsibe tesszük.
A maradék fokhagymát, rozmaringot a tepsibe tesszük a hús alá , illetve a tetejére.
Mellédobunk a tepsibe a nagyobb cikkekre vágott hagymát, paradicsomot és zöldpaprikát és az újhagyma szárat.
Aláöntünk 2 dl vizet és fóliával lefedjük a tepsit.
190-200 fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt puhára sütjük a húst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.