2012. április 8., vasárnap

Rozmaringos bárány

Hozzávalók:



  • 1 bárány comb/lapocka/oldalas
  • 1 fej fokhagyma
  • 3-4 ág rozmaring
  • bors
  • kakukkfű
  • 1 fej hagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • pár db újhagyma szár
  • 2 ek olaj

Elkészítés:

Ehhez az ételhez fiatal bárányt, ún, tejes bárányt érdemes venni.

A húst alaposan megtisztítjuk, eltávolítjuk a zsírt, a hártyákat. Alaposan megmossuk, majd megszárítjuk.

Félbevágott fokhagyma cikkekkel és rozmaring ágacska darabokkal tűzdeljük a húst.
Megsózzuk, borsozzuk, meghintjük pici kakukkfűvel és tepsibe tesszük.
A maradék fokhagymát, rozmaringot a tepsibe tesszük a hús alá , illetve a tetejére.

Az olajat beletesszük a tepsibe és a húst is megforgatjuk benne.

Mellédobunk a tepsibe a nagyobb cikkekre vágott hagymát, paradicsomot és zöldpaprikát és az újhagyma szárat.

Aláöntünk 2 dl vizet és fóliával lefedjük a tepsit.

190-200 fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt puhára sütjük a húst.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.