Hozzávalók:
- 5-6 db egész csirkecomb
- só
- 2 csokor petrezselyem
- 6-8 cikk fokhagyma
- 2 tk. pritamin
- bors
- 1 tk. oregano
- 1 tk. ételízesítő
- 1 tk. kakukkfű
- 1+1 ek. olaj
- 1-2 dl víz
Elkészítés:
A combokat megtisztítjuk, megmossuk és tenyerünkkel a bőr
alá nyúlunk és körben meglazítjuk a bőrt.
Besózzuk a húst körben, a bőre alatt is.
Elkészítjük a következő tölteléket:
Az apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a
pritamint, a borsot, az ételízesítőt és az oreganót összekeverjük egy kis tálban.
Adunk hozzá 1 ek. olajat is.
Só nem kell, mert a pritamin és az ételízesítő is sós.
Ezt a sűrű krémet rákenjük a húsra, majd visszaigazítjuk rá
a bőrét.
A maradék 1 ek.olajat beletesszük egy tűzálló tálba,
belerakjuk a combokat.
Egyszer forgassuk is meg, hogy minden oldala olajos
legyen.
Most szórunk rá egy kis kakukkfüvet.
Öntünk alá 1-2 dl vizet és lefedve a sütőben puhára sütjük.
Ha nem elég piros, akkor az edény tetejét vagy a fóliát
levesszük és pár perc alatt szép pirosra pirítjuk.
Salátával tálaljuk.
A képen a következő salátaágyon kínáltam a pecsenyét:
Jégsaláta, uborka, édes kömény, retek, paradicsom, póréhagyma
– mindezt falatnyi darabokra vágtam, zúzott fokhagymával ízesített tejfölt
kanalaztam rá és megszórtam petrezselyem zölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.