2012. április 17., kedd

Petrezselymes, fokhagymás sült csirke



Hozzávalók:

  • 5-6 db egész csirkecomb
  • 2 csokor petrezselyem
  • 6-8 cikk fokhagyma
  • 2 tk. pritamin
  • bors
  • 1 tk. oregano
  • 1 tk. ételízesítő
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1+1 ek. olaj
  • 1-2 dl víz



Elkészítés:

A combokat megtisztítjuk, megmossuk és tenyerünkkel a bőr alá nyúlunk és körben meglazítjuk a bőrt.


Besózzuk a húst körben, a bőre alatt is.

Elkészítjük a következő tölteléket:
Az apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a pritamint, a borsot, az ételízesítőt és az oreganót összekeverjük egy kis tálban.
Adunk hozzá 1 ek. olajat is.
Só nem kell, mert a pritamin és az ételízesítő is sós.

Ezt a sűrű krémet rákenjük a húsra, majd visszaigazítjuk rá a bőrét.

A maradék 1 ek.olajat beletesszük egy tűzálló tálba, belerakjuk a combokat.
Egyszer forgassuk is meg, hogy minden oldala olajos legyen.
Most szórunk rá egy kis kakukkfüvet.


Öntünk alá 1-2 dl vizet és lefedve a sütőben puhára sütjük.

Ha nem elég piros, akkor az edény tetejét vagy a fóliát levesszük és pár perc alatt szép pirosra pirítjuk.



Salátával tálaljuk.

A képen a következő salátaágyon kínáltam a pecsenyét:


Jégsaláta, uborka, édes kömény, retek, paradicsom, póréhagyma – mindezt falatnyi darabokra vágtam, zúzott fokhagymával ízesített tejfölt kanalaztam rá és megszórtam petrezselyem zölddel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.