2012. április 21., szombat

Paradicsommártás

Hozzávalók:


  • 2 üveg házi paradicsomlé
  • 1/2 hagyma
  • édesítő/cukor
  • 2 szál zeller
  • víz
  • 4 ek. olaj 
  • 4 csapott ek. liszt
  • 1 tk piros fűszerpaprika




Elkészítés:

Egy lábasban, kis lángon az olajon felhevítjük a lisztet.
Beletesszük a fél hagymát. Kevergetjük 2 percig, hogy a liszt megpiruljon.


Ekkor levesszük a tűzről hozzáadjuk a piros paprikát, elkeverjük és felöntjük a paradicsomlével és adunk hozzá még úgy 1/2 l vizet.
Belerakjuk a zellerszárat is, megsózzuk és egy kevés édesítőszerrel és egy csipet cukorral ízesítjük.

Visszatesszük a tűzre, kevergetve felforraljuk és még pár percig főzzük.


Tálaláskor eltávolítjuk a hagymát.

Házi paradicsomlé helyett vízzel hígított sűrített paradicsomból is készíthetjük a mártást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.