Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy lábasban, kis lángon az olajon felhevítjük a lisztet.
Beletesszük a fél hagymát. Kevergetjük 2 percig, hogy a liszt megpiruljon.
Ekkor levesszük a tűzről hozzáadjuk a piros paprikát, elkeverjük és felöntjük a paradicsomlével és adunk hozzá még úgy 1/2 l vizet.
Belerakjuk a zellerszárat is, megsózzuk és egy kevés édesítőszerrel és egy csipet cukorral ízesítjük.
Visszatesszük a tűzre, kevergetve felforraljuk és még pár percig főzzük.
Tálaláskor eltávolítjuk a hagymát.
Házi paradicsomlé helyett vízzel hígított sűrített paradicsomból is készíthetjük a mártást.
- 2 üveg házi paradicsomlé
- 1/2 hagyma
- só
- édesítő/cukor
- 2 szál zeller
- víz
- 4 ek. olaj
- 4 csapott ek. liszt
- 1 tk piros fűszerpaprika
Elkészítés:
Egy lábasban, kis lángon az olajon felhevítjük a lisztet.
Beletesszük a fél hagymát. Kevergetjük 2 percig, hogy a liszt megpiruljon.
Ekkor levesszük a tűzről hozzáadjuk a piros paprikát, elkeverjük és felöntjük a paradicsomlével és adunk hozzá még úgy 1/2 l vizet.
Belerakjuk a zellerszárat is, megsózzuk és egy kevés édesítőszerrel és egy csipet cukorral ízesítjük.
Visszatesszük a tűzre, kevergetve felforraljuk és még pár percig főzzük.
Tálaláskor eltávolítjuk a hagymát.
Házi paradicsomlé helyett vízzel hígított sűrített paradicsomból is készíthetjük a mártást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.