2012. április 9., hétfő

Kínai sült zöldség


Hozzávalók:

  • 3-4 db hagyma
  • 2-3 cikk fokhagyma
  • 20 cm póré
  • 1/4 fej káposzta
  • 2-3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 2 db piros színű zöldpaprika
  • 2 db zöld színű zöldpaprika
  • kis fej brokkoli
  • 3-4 db cukkini
  • 1-2 db csillagánizs
  • 1 marék kínai fafülgomba
  • 1/4 kg shitaké vagy más gomba
  • rizsecet vagy borecet
  • 1 cm friss reszelt gyömbér
  • pici cukor/édesítőszer
  • 1 ek kínai ötfűszer
  • 1-2 ek. paradicsompüré/ketchup 
  • 2 ek.olívaolaj
Elkészítés:

Először a szárított fafül gombát áztatjuk be legalább egy órára a főzés előtt. Majd leszűrjük.

Minden zöldséget vágjunk fel előre. Csíkokra (julienre), karikákra, ahogy szeretnénk.
A brokkolit szedjük apró rózsákra. 




A wookban felforrósítjuk az olívaolajat, és beletesszük a hagymát, pórét, hozzáadjuk a többi zöldséget és a fűszereket.

Rászórjuk az ötfűszert, a sót, a csipet cukrot/édesítőt a reszelt gyömbért. 

Hozzáadjuk a borecetet és a paradicsompürét.

2-3 percig erős tűzön kevergetve sütjük.

A legfontosabb szabály, hogy a zöldségeket soha nem főzzük túl. 
Ropogósnak kell lenniük.


Bármilyen zöldségből isteni: sárgarépa,káposzta, kínai kel, karalábé, fekete retek, zeller, szárzeller, brokkoli, uborka, friss gyömbér, újhagyma zöld szára, csípős paprika, mindenféle gomba, padlizsán, zöldpaprika, bébikukorica ....stb. jó bele. 

Legyen szép színes.

Ha módunk van rá tegyünk bele szójacsírát és bambuszrügyet is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.