Hozzávalók:
- 1 csirkeaprólék
- 1/2 kg csirkeláb
- 4-5 csirkeszárny
- zúza, szív, máj
- 1 db vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1/2 zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 5 szem feketebors
- 1pici erős paprika
- 6 db sárgarépa
- 4 db fehérrépa
- 1 kisebb zeller
- kis csokor petrezselyemzöld
- 1/2 kisebb karalábé
- só
- esetleg 1 tk. ételízesítő
Elkészítés:
A húsokat megtisztítjuk, leszedjük az esetleges tollmaradványokat és szőröket, levágjuk a lábról a körmöt.
Beletesszük egy fazékba és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje majd a belekerülő zöldségeket is.
Később már nem tehetünk hozzá vizet.
Felforraljuk nagy lángon a levest.
Vigyázzunk, mert ilyenkor szokott kifutni a habja!
Majd takarékra tesszük.
Amikor már főtt vagy egy órát, akkor megsózzuk, belerakjuk, a vöröshagymát, a fokhagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot,és a fűszereket: a feketeborsot, az erős paprikát és egy kevés ételízesítőt.
Ekkor kerül bele a kétféle répa, zeller, petrezselyem, karalábé.
Készre főzzük.
Készre főzzük.
Cérnametélttel, csigatésztával, kiskockával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.