2012. április 30., hétfő

Osztriga citrommal

Hozzávalók:


  • 1 tucat osztriga
  • 1 citrom







Elkészítés:

Az osztrigát sokféle módon készítik el, de mivel mi nagyon ritkán juthatunk friss kagylóhoz, ezért én inkább natúr változatát kedvelem.

A jól megmosott osztrigát külön erre a célra árusított késsel felvágjuk.

A kagyló tetejéről lekaparjuk az oda tapadó húst.
Vigyázzunk, hogy a benne lévő folyadékot ne löttyintsük ki.

Ezután már csak citromlevet kell rácsavarni és csukott szemmel áhítatosan bekapni.



Franciaországban különösen ízletes Bretagneból, Normandiából, La Rochelle vagy Oléron  környékéről származó ún. fines de claires, spéciales de claires, vertes, soványabb vagy zsírosabb, zöld vagy dióízű kagylókhoz jutunk.

Ecetes hagymakockákkal vagy pezsgős öntetben, sütve, rántva is lehet fogyasztani.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.