Hozzávalók:
Elkészítés:
Ez a mennyiség 2 tekercs elkészítéséhez elég.
Először egy sűrű palacsintatésztát keverünk simára a lisztből, tojásból, tejből.
Pici sót és cukrot is teszünk bele.
Két tepsit kibélelünk alufóliával, amit kiolajozunk.
A tésztát elosztjuk a két tepsiben és forró sütőben kb.10 perc alatt megsütjük a tésztát.
Ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Felpúposodik több helyen is, de ez így jó. Esetleg meg lehet szurkálni egy késsel.
Kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.
Ha langyos, lefejtjük róla a fóliát. Ha nem olajoztuk ki rendesen, akkor ráragad, de semmi baj, türelmesen le kell róla kapirgálni ...
Még langyosan feltekerjük, ahogy a piskóta tekercset, és úgy hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet:
A zöldfűszereket, a petrezselymet, kaprot, snidlinget, újhagyma zöldjét jól megmossuk és aprítógépben a hagymával együtt apróra összevágjuk.
Beletesszük a sajtkrémbe, jól összekeverjük és sózzuk,
citromlével ízesítjük.
Finom pikáns legyen.
Ha túl lágy lenne a krém, tegyük be a mélyhűtőbe egy tíz percre.
A palacsintákat szétnyitjuk és megkenjük a krémmel.
A sonkaszeletekkel beborítjuk a tésztát.
Legfelülre szorosan egymás mellé fekete olajbogyót teszünk,
ez lesz majd a tekercs közepén.
A sonkára rászórjuk a sajtot és hosszában rárakosgatjuk a színes zöldpaprikákat.
Elkezdjük feltekerni az olajbogyós oldaltól kezdve.
A feltekert külső részre mindig kenjünk egy kis krémet.
Szorosan tekerve haladjunk addig, amíg tart a tészta, majd úgy fejezzük be, hogy a hajtott vége legyen alul.
A külső felét is alaposan megkenjük a krémmel.
Tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon.
Ha már kemény, akkor megdíszíthetjük apróra vágott snidlinggel, uborkával, retekkel stb.
Ujjnyi vastagra szeletelve tálaljuk.
Nagyon finom, ha a sajt helyett rántottával vonjuk be a sonkát. Ezen különösen jól mutatnak a fekete olajbogyók és a színes paprikák.
- 4 tojás
- 35 dkg liszt
- 1/2 l tej
- só
- pici cukor
- 2 ek olaj
- 75 dkg natúr krémsajt
- 1/2 fej vöröshagyma
- sok petrezselyemzöld
- 1 csokor kapor
- 1 csokor snidling
- 1 csokor újhagyma zöldje
- pici citromlé
- só
- 15 dkg gépsonka
- 1-2 marék fekete olajbogyó
- 2 db piros színű kápia paprika
- 2 db zöld színű paprika
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Ez a mennyiség 2 tekercs elkészítéséhez elég.
Először egy sűrű palacsintatésztát keverünk simára a lisztből, tojásból, tejből.
Pici sót és cukrot is teszünk bele.
Két tepsit kibélelünk alufóliával, amit kiolajozunk.
A tésztát elosztjuk a két tepsiben és forró sütőben kb.10 perc alatt megsütjük a tésztát.
Ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Felpúposodik több helyen is, de ez így jó. Esetleg meg lehet szurkálni egy késsel.
Kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.
Ha langyos, lefejtjük róla a fóliát. Ha nem olajoztuk ki rendesen, akkor ráragad, de semmi baj, türelmesen le kell róla kapirgálni ...
Még langyosan feltekerjük, ahogy a piskóta tekercset, és úgy hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet:
A zöldfűszereket, a petrezselymet, kaprot, snidlinget, újhagyma zöldjét jól megmossuk és aprítógépben a hagymával együtt apróra összevágjuk.
Beletesszük a sajtkrémbe, jól összekeverjük és sózzuk,
citromlével ízesítjük.
Finom pikáns legyen.
Ha túl lágy lenne a krém, tegyük be a mélyhűtőbe egy tíz percre.
A sonkaszeletekkel beborítjuk a tésztát.
Legfelülre szorosan egymás mellé fekete olajbogyót teszünk,
ez lesz majd a tekercs közepén.
A sonkára rászórjuk a sajtot és hosszában rárakosgatjuk a színes zöldpaprikákat.
Elkezdjük feltekerni az olajbogyós oldaltól kezdve.
A feltekert külső részre mindig kenjünk egy kis krémet.
Szorosan tekerve haladjunk addig, amíg tart a tészta, majd úgy fejezzük be, hogy a hajtott vége legyen alul.
A külső felét is alaposan megkenjük a krémmel.
Tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon.
Ha már kemény, akkor megdíszíthetjük apróra vágott snidlinggel, uborkával, retekkel stb.
Ujjnyi vastagra szeletelve tálaljuk.
Nagyon finom, ha a sajt helyett rántottával vonjuk be a sonkát. Ezen különösen jól mutatnak a fekete olajbogyók és a színes paprikák.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.