Hozzávalók:
- 2 kisebb kicsontozott csülök
- 1 hagyma
- 4-5 cikk fokhagyma
- 10-12 db szemes bors
- 4 db babérlevél
- 5-7 db borókabogyó
- 1 ek só
- 1,5 kg burgonya
- 5-6 fej hagyma
- 2 ek olaj
- 2-4 szelet füstölt szalonna
- só
- bors
- oreganó
- piros fűszerpaprika
- 2 ek. pritamin paprika
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- petrezselyem
Elkészítés:
Egy nagy tepsibe rakjuk az olajat, rátesszük a húst, a burgonyát és a hagymát.
Megsózzuk, borsozzuk, oreganóval és piros paprikával megszórjuk.
Hozzáadjuk a pritamint és kezünkkel jól összeforgatjuk a tepsiben lévőket.
Rászórjuk a kis darabokra vágott paradicsomot és zöldpaprikát, petrezselymet és ráhelyezzük a beirdalt füstölt szalonnát.
Most aláöntjük a félretett csülök főzőlevet és a tepsit lefedve 170-180 C fokos sütőben kb.1 óra alatt ropogósra sütjük.
Közben kétszer-háromszor forgassuk meg a tepsiben lévőket.
A végén már vegyük le a fedőt vagy fóliát és így süssük készre.
Vágott petrezselyemmel és csípős zöldpaprika karikákkal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.