Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk és lehúzzuk róluk a bőrt.
Minden combot háromszor keresztben vágjunk be és kenjünk be alaposan szójaszósszal.
Hagyjuk állni egy kicsit, addig készítsük elő a zöldségeket.
A hagymát, a zöldpaprikát, a répákat, az édesköményt, zellert vágjuk szeletekre, karikára.
A wookban felforrósítjuk az olívaolajat és tegyük bele a csirkét.
Gyakran megforgatva, fedő alatt kb. 30 perc alatt süssük puhára, de nem kell, hogy túlsüssük és szétessen.
Félidőben tegyük bele a mogyoróvajat és a kókusztej felét, sózzuk meg és adjuk hozzá a chiliszószt is.
Ha jó a hús, adjuk hozzá a zöldségeket.
Egy kevés zöldhagyma zöldjét és az édeskömény zöldjét hagyjuk meg a díszítéshez.
Tegyük bele a maradék mogyoróvajat és kókusztejet.
Még 5 percig főzzük majd a zöldekkel és egy kevés chiliszósszal megdíszítve tálaljuk.
Sült tésztával, rizzsel köríthetjük.
- 1 kg alsó csirkecomb
- 2-3 ek szójaszósz
- 1 db hagyma
- 20 cm póré
- 2-3 zöldhagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1/2 db zeller
- 1 db édeskömény
- 1 kis doboz kókusztej
- 2-3 ek. mogyoróvaj
- 2-3 ek édes chili
- 2-3 ek olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk és lehúzzuk róluk a bőrt.
Minden combot háromszor keresztben vágjunk be és kenjünk be alaposan szójaszósszal.
Hagyjuk állni egy kicsit, addig készítsük elő a zöldségeket.
A hagymát, a zöldpaprikát, a répákat, az édesköményt, zellert vágjuk szeletekre, karikára.
A wookban felforrósítjuk az olívaolajat és tegyük bele a csirkét.
Gyakran megforgatva, fedő alatt kb. 30 perc alatt süssük puhára, de nem kell, hogy túlsüssük és szétessen.
Félidőben tegyük bele a mogyoróvajat és a kókusztej felét, sózzuk meg és adjuk hozzá a chiliszószt is.
Ha jó a hús, adjuk hozzá a zöldségeket.
Tegyük bele a maradék mogyoróvajat és kókusztejet.
Még 5 percig főzzük majd a zöldekkel és egy kevés chiliszósszal megdíszítve tálaljuk.
Sült tésztával, rizzsel köríthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.