2012. április 30., hétfő

Sajtos cukkini mikróban

Hozzávalók:


  • 4-6 db cukkini
  • 5 dkg vaj/margarin
  • 5 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • kis csokor kapor



Elkészítés:

Ez az étel nagyon hamar elkészül.
Mindig mikróban csinálom jénai tálban, amely lefedhető.

Kivajazom a tálat és egy réteg tejfölt kanalazok bele.

A megmosott cukkininak levágjuk a két végét és a cukkinit uborkagyaluval egyszerűen beleszeleteljük a tálba.
Ha egy cukkini benne van, akkor picit megsózom, reszelt sajtot - ez lehet a leghétköznapibb trappista sajt is - szórok rá és egy kevés füstölt sajttal erősítem az ízét.
Szórok rá egy kevés apróra vágott kapor levelet és egy kanálka tejfölt kenek rá.

Újabb cukkini réteg következik, amit a fentiek szerint sózok, sajtozom, tejfölözöm, kaprot szórok rá.

A tetejére tejföl kerüljön.

Lefedem az edényt és a mikróban a legerősebb fokozaton 12-15 perc alatt puhára főzöm.

Nagyon finom köret bármilyen hús mellé.

A mikróban hamar készen lesz és rögtön tálalható is a főzőedényben.


Ugyanilyen módszerrel krumplival is készítem, de akkor kaprot nem teszek bele.
A sajtos-tejfölös krumpli szintén 12-15 perc alatt készen van és sült, rántott húsok mellé nagyszerű köret.

Van, hogy csak sajtot,sót és tejfölt teszek bele, úgy is nagyon finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.