Hozzávalók:
Elkészítés:
Ez az étel nagyon hamar elkészül.
Mindig mikróban csinálom jénai tálban, amely lefedhető.
Kivajazom a tálat és egy réteg tejfölt kanalazok bele.
A megmosott cukkininak levágjuk a két végét és a cukkinit uborkagyaluval egyszerűen beleszeleteljük a tálba.
Ha egy cukkini benne van, akkor picit megsózom, reszelt sajtot - ez lehet a leghétköznapibb trappista sajt is - szórok rá és egy kevés füstölt sajttal erősítem az ízét.
Szórok rá egy kevés apróra vágott kapor levelet és egy kanálka tejfölt kenek rá.
Újabb cukkini réteg következik, amit a fentiek szerint sózok, sajtozom, tejfölözöm, kaprot szórok rá.
A tetejére tejföl kerüljön.
Lefedem az edényt és a mikróban a legerősebb fokozaton 12-15 perc alatt puhára főzöm.
Nagyon finom köret bármilyen hús mellé.
A mikróban hamar készen lesz és rögtön tálalható is a főzőedényben.
Ugyanilyen módszerrel krumplival is készítem, de akkor kaprot nem teszek bele.
A sajtos-tejfölös krumpli szintén 12-15 perc alatt készen van és sült, rántott húsok mellé nagyszerű köret.
Van, hogy csak sajtot,sót és tejfölt teszek bele, úgy is nagyon finom.
- 4-6 db cukkini
- 5 dkg vaj/margarin
- 5 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- só
- kis csokor kapor
Elkészítés:
Ez az étel nagyon hamar elkészül.
Mindig mikróban csinálom jénai tálban, amely lefedhető.
Kivajazom a tálat és egy réteg tejfölt kanalazok bele.
A megmosott cukkininak levágjuk a két végét és a cukkinit uborkagyaluval egyszerűen beleszeleteljük a tálba.
Ha egy cukkini benne van, akkor picit megsózom, reszelt sajtot - ez lehet a leghétköznapibb trappista sajt is - szórok rá és egy kevés füstölt sajttal erősítem az ízét.
Szórok rá egy kevés apróra vágott kapor levelet és egy kanálka tejfölt kenek rá.
Újabb cukkini réteg következik, amit a fentiek szerint sózok, sajtozom, tejfölözöm, kaprot szórok rá.
A tetejére tejföl kerüljön.
Lefedem az edényt és a mikróban a legerősebb fokozaton 12-15 perc alatt puhára főzöm.
Nagyon finom köret bármilyen hús mellé.
A mikróban hamar készen lesz és rögtön tálalható is a főzőedényben.
Ugyanilyen módszerrel krumplival is készítem, de akkor kaprot nem teszek bele.
A sajtos-tejfölös krumpli szintén 12-15 perc alatt készen van és sült, rántott húsok mellé nagyszerű köret.
Van, hogy csak sajtot,sót és tejfölt teszek bele, úgy is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.