Hozzávalók:
Elkészítés:
Ezt a levest a nagymamámtól tanultam és húsvétkor mindig elkészítjük, hiszen az sonkalé a leves alapja, amiben a sonkát megfőztük.
A leszűrt sonkalébe tesszük a csíkokra vágott szívet.
Hozzáadjuk az egész hagymát, a csípős paprikát, a babérlevelet és a tárkonyt.
Friss tárkonyt vagy fagyasztottat használjunk, annak jobb az íze, mint a szárítottnak.
Fedő alatt főzzük, úgy hamarabb megpuhul.
Amikor már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a szintén keskeny csíkokra vágott májat és a kockára vágott burgonyát.
Úgy 15 perc múlva beletesszük a karikára vágott virslit és 2 perc múlva behabarjuk a levest.
A lisztet 2-3 dl vízzel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Azzal is elkeverjük és a habarást szűrőn keresztül a levesbe öntjük.
Egyet rottyan és már készen van.
A hagymát és a tárkonyszárat eltávolítjuk a levesből és ízlés szerint egy kis ecettel savanyítjuk.
Az eredeti receptben a levesbe sertés nyelvet is tett a Nagyi, de azt az én családom nem szereti.
Már készítettem csak virslivel és kevés főzőkolbásszal, és egyszer csirkezúzával is. Úgy is nagyon finom volt.
- sonkalé
- 2 db sertés szív
- 20 dkg sertés máj
- 3-4 db virsli
- 3-4 db babérlevél
- 1 db vöröshagyma
- 1 csipős paprika
- 50 dkg burgonya
- 3-4 szál tárkony
- 1 ek. liszt
- 3-4 dl tejföl
- 1 ek ecet
Elkészítés:
Ezt a levest a nagymamámtól tanultam és húsvétkor mindig elkészítjük, hiszen az sonkalé a leves alapja, amiben a sonkát megfőztük.
A leszűrt sonkalébe tesszük a csíkokra vágott szívet.
Hozzáadjuk az egész hagymát, a csípős paprikát, a babérlevelet és a tárkonyt.
Friss tárkonyt vagy fagyasztottat használjunk, annak jobb az íze, mint a szárítottnak.
Fedő alatt főzzük, úgy hamarabb megpuhul.
Amikor már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a szintén keskeny csíkokra vágott májat és a kockára vágott burgonyát.
Úgy 15 perc múlva beletesszük a karikára vágott virslit és 2 perc múlva behabarjuk a levest.
A lisztet 2-3 dl vízzel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Azzal is elkeverjük és a habarást szűrőn keresztül a levesbe öntjük.
Egyet rottyan és már készen van.
A hagymát és a tárkonyszárat eltávolítjuk a levesből és ízlés szerint egy kis ecettel savanyítjuk.
Az eredeti receptben a levesbe sertés nyelvet is tett a Nagyi, de azt az én családom nem szereti.
Már készítettem csak virslivel és kevés főzőkolbásszal, és egyszer csirkezúzával is. Úgy is nagyon finom volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.