Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy lábasban kis lángon felhevítjük az olajat és a lisztet, beletesszük a fél hagymát.
Ilyenkor tesszük bele a kapor apróra vágott szárát is.
2-3 percig kevergetve főzzük.
Beletesszük a kapor felét apróra vágva.
Belemorzsoljuk a leveskockát és felöntjük a mártást a tejjel elhabart tejföllel.
Picit sózzuk és édesítjük. Csavarunk bele egy kis citromlevet.
Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik.
Ekkor hozzáöntjük a főzőtejszínt.
(Ha híg lenne, akkor ilyenkor a tejszínhez adhatunk 1 ek lisztet még.)
Egyet rottyan és kész.
- 2 csokor kapor
- 1/2 hagyma
- 2-3 ek. olaj
- 4 ek. liszt
- 2 db húsleveskocka
- 2-3 ek tejföl
- 3 dl tej
- 3 dl főzőtejszín
- 1/2 citrom leve
- édesítőszer/cukor
Elkészítés:
Egy lábasban kis lángon felhevítjük az olajat és a lisztet, beletesszük a fél hagymát.
Ilyenkor tesszük bele a kapor apróra vágott szárát is.
2-3 percig kevergetve főzzük.
Beletesszük a kapor felét apróra vágva.
Belemorzsoljuk a leveskockát és felöntjük a mártást a tejjel elhabart tejföllel.
Picit sózzuk és édesítjük. Csavarunk bele egy kis citromlevet.
Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik.
Ekkor hozzáöntjük a főzőtejszínt.
(Ha híg lenne, akkor ilyenkor a tejszínhez adhatunk 1 ek lisztet még.)
Egyet rottyan és kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.