Hozzávalók:
- 1 db hajtogatott vajas tészta
- ½ kg virsli
- 5 dkg sajt
- 2-3 szelet füstölt szalonna
- ketchup
Elkészítés:
A hajtogatott vajas tésztát előző nap kivesszük a
mélyhűtőből, amennyiben fagyasztott tésztát használunk.
A felengedett tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és 3-4
cm széles, kb.12 cm hosszú csíkokra vágjuk.
A virsliket hosszában bevágjuk, majd keresztben elfelezzük.
A nyílásba egy kis ketchupöt nyomunk, belehelyezzük a nagyon
vékony csíkokra vágott szalonnát és sajtot.
A virsliket a tésztába tekerjük és tepsibe rakjuk.
A tepsit ajánlatos fóliával kibélelni, mert így nem kell
majd mosogatnunk a kifolyt és jól rásült szószt.
Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit és 170 C fokon kb 15
perc alatt megsütjük a tésztát.
Vigyázzunk arra, hogy jól átsüljön, mert különben „szalonnás”
marad a tészta.
Langyosan az igazi.
Ideális vendégváró, mert előre el lehet készíteni és csak
sütni kell, ha megjöttek a vendégek.
Szilveszterkor is ezt szoktuk a pezsgő mellé kínálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.