2012. április 17., kedd

Virslivel töltött vajas tészta



 Hozzávalók:

  • 1 db hajtogatott vajas tészta
  • ½ kg virsli
  • 5 dkg sajt
  • 2-3 szelet füstölt szalonna
  • ketchup



Elkészítés:


A hajtogatott vajas tésztát előző nap kivesszük a mélyhűtőből, amennyiben fagyasztott tésztát használunk.

A felengedett tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és 3-4 cm széles, kb.12 cm hosszú csíkokra vágjuk.



A virsliket hosszában bevágjuk, majd  keresztben elfelezzük.

A nyílásba egy kis ketchupöt nyomunk, belehelyezzük a nagyon vékony csíkokra vágott szalonnát és sajtot.



A virsliket a tésztába tekerjük és tepsibe rakjuk.

A tepsit ajánlatos fóliával kibélelni, mert így nem kell majd mosogatnunk a kifolyt és jól rásült szószt.


Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit és 170 C fokon kb 15 perc alatt megsütjük a tésztát.

Vigyázzunk arra, hogy jól átsüljön, mert különben „szalonnás” marad a tészta.

Langyosan az igazi.


Ideális vendégváró, mert előre el lehet készíteni és csak sütni kell, ha megjöttek a vendégek.
Szilveszterkor is ezt szoktuk a pezsgő mellé kínálni.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.