Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb / lapocka
- 2 közepes vöröshagyma
- 1-2 tk. piros fűszerpaprikapor
- 2-3 cikk fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 2 ek. olaj
- só
- bors
- 1 csipet majoranna
- 1 csipet őrölt köménymag
- 1-2 tk. nem erős, házi pritamin paprika krém
- 1 pici erős paprika krém
Elkészítés:
Egy lábasban az olajon üvegesre pároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük és ráöntünk 1-2 ek. vizet, hogy a paprika ne égjen meg.
Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a megmosott, inaktól, zsírtól megszabadított, kockákra vágott húst.
Kevergetve erős tűzön addig pirítjuk a húst, ameddig ki nem fehéredik és minden pórusát be nem zárja.
Ekkor majdnem takarékra állítjuk a gázt és fedővel lefedjük a lábast.
Úgy 5 perc múlva megnézzük, hogy mennyi levet engedett és, ha kell öntünk bele 1-2 pohár meleg vizet.
Hozzáadjuk a pici kockákra vágott paradicsomot és zöldpaprikát, belenyomjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk és megfűszerezzük az őrölt köménnyel, pici majorannával, tegyük bele a kétféle paprika krémet.
A pörkölt az a fajta étel, amit főzés közben kóstolni kell, egyrészt azért, hogy elég sós, elég ízes-e, másrészt, hogy puha-e már a hús.
A szaftja mindig jó sűrű legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.