Hozzávalók:
Elkészítés:
Előkészítjük a spárgát:
Zöldséghámozóval lehántjuk a héját, ügyeljünk, hogy a feje sértetlen maradjon.
Jól megmossuk, a fejénél különösen figyeljünk, hogy ne maradjon benne homok.
A fej részt a spárga felső egyharmadával együtt levágjuk, félretesszük.
Az alsó, keményebb részt kisebb darabokra vágjuk és 2 dl vízben kis lábasban feltesszük főni.
Beletesszük az ételízesítőt, egy csipet sót és egy csipet cukrot, majd a petrezselyem apróra vágott szárát.
Lefedjük a lábast és 10 perc alatt puhára főzzük a spárgát.
Kicsit kihűtjük, majd robotgépben összeturmixoljuk.
Ezután szűrőn keresztül átszűrjük, kanállal átpaszírozzuk.
Így könnyen megszabadulunk a fás részektől.
A spárga alaplét félretesszük.
Egy wookban a vajon felhevítjük a karikára vágott pórét és újhagymát.
Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott karalábét, spárga fejeket és a kétszínü zöldpaprikát.
Felöntjük a spárga alaplével, a citromlével, sózzuk, borsozzuk és mintegy 10 perc alatt készre főzzük.
Nem kell nagyon puhára főzni, a spárga hamar szétmegy, ha túlfőzzük.
Beletesszük a tejfölt, egyet rottyantunk rajta.
Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel és egy kis újhagyma zölddel.
- 1 csokor friss spárga
- 1 db zsenge karalábé
- 12-14 cm hosszú póré
- 3 szál újhagyma
- 1/2 db piros színű kápia paprika
- 1/2 db zöldpaprika
- só
- fehérbors
- csipet cukor
- 1 csapott ek ételízesítő
- 2 ek tejföl
- 1/2 citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
Előkészítjük a spárgát:
Zöldséghámozóval lehántjuk a héját, ügyeljünk, hogy a feje sértetlen maradjon.
Jól megmossuk, a fejénél különösen figyeljünk, hogy ne maradjon benne homok.
A fej részt a spárga felső egyharmadával együtt levágjuk, félretesszük.
Az alsó, keményebb részt kisebb darabokra vágjuk és 2 dl vízben kis lábasban feltesszük főni.
Beletesszük az ételízesítőt, egy csipet sót és egy csipet cukrot, majd a petrezselyem apróra vágott szárát.
Lefedjük a lábast és 10 perc alatt puhára főzzük a spárgát.
Kicsit kihűtjük, majd robotgépben összeturmixoljuk.
Ezután szűrőn keresztül átszűrjük, kanállal átpaszírozzuk.
Így könnyen megszabadulunk a fás részektől.
A spárga alaplét félretesszük.
Egy wookban a vajon felhevítjük a karikára vágott pórét és újhagymát.
Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott karalábét, spárga fejeket és a kétszínü zöldpaprikát.
Felöntjük a spárga alaplével, a citromlével, sózzuk, borsozzuk és mintegy 10 perc alatt készre főzzük.
Nem kell nagyon puhára főzni, a spárga hamar szétmegy, ha túlfőzzük.
Beletesszük a tejfölt, egyet rottyantunk rajta.
Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel és egy kis újhagyma zölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.