Hozzávalók:
Elkészítés:
A szárnyakat megtisztítjuk, a szőröket, tollakat kihúzkodjuk.
A hegyes kis végét levágjuk, azt nem használjuk fel.
Eltesszük és máskor levesben felhasználjuk.
- 1,5-2 kg csirkeszárny
- 1 közepes doboz paradicsompüré
- kakukkfű
- rozmaring
- bazsalikom
- oregano
- 5-6 cikk fokhagyma
- 2-3 ek. mustár
- 3 ek méz
- 2-3 ek lekvár
- chiliszósz
- gyömbér
- só
- őrölt bors
- 1+2 ek.olívaolaj
Elkészítés:
A szárnyakat megtisztítjuk, a szőröket, tollakat kihúzkodjuk.
A hegyes kis végét levágjuk, azt nem használjuk fel.
Eltesszük és máskor levesben felhasználjuk.
A szélén a fodros részt késsel lemetsszük.
Sózzuk meg a húst.
Előkészítjük a pácot:
Egy tálban összekeverjük a paradicsompürét, a mustárt, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a bazsalikomot, az oreganót, az őrölt borsot, a szétzúzott fokhagymát.
Belereszeljük a friss gyömbért, hozzáadjuk a chiliszószt,
Lehet csípőset is, ha szeretjük.
Hozzáadjuk 1 ek.olívaolajat, a lekvár felét és 1 ek. mézet.
Egy jó evőkanálnyi páckrémet tegyünk félre, a többivel forgassuk össze a szárnyakat és hagyjuk állni legalább egy fél órát. Néha keverjük meg.
Gyakran forgassuk meg, hogy minden oldala ropogós legyen.
Hamar elkészül.
Ha már puha, akkor a félretett kevéske pácba tegyük bele a maradék lekvárt és mézet és kenjük be a szárnyakat.
Tegyük vissza a sütőbe néhány percre, de vigyázzunk, mert a méz miatt nagyon hamar megéghet.
Sózzuk meg a húst.
Előkészítjük a pácot:
Egy tálban összekeverjük a paradicsompürét, a mustárt, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a bazsalikomot, az oreganót, az őrölt borsot, a szétzúzott fokhagymát.
Belereszeljük a friss gyömbért, hozzáadjuk a chiliszószt,
Lehet csípőset is, ha szeretjük.
Hozzáadjuk 1 ek.olívaolajat, a lekvár felét és 1 ek. mézet.
Egy jó evőkanálnyi páckrémet tegyünk félre, a többivel forgassuk össze a szárnyakat és hagyjuk állni legalább egy fél órát. Néha keverjük meg.
Majd egy tepsibe beletesszük a maradék olajat és beleborítjuk a bepácolt csirkét.
Elrendezzük és előmelegített sütőbe tesszük, 190-200 C fokon megsütjük.Gyakran forgassuk meg, hogy minden oldala ropogós legyen.
Hamar elkészül.
Ha már puha, akkor a félretett kevéske pácba tegyük bele a maradék lekvárt és mézet és kenjük be a szárnyakat.
Tegyük vissza a sütőbe néhány percre, de vigyázzunk, mert a méz miatt nagyon hamar megéghet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.