Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 fej hagyma
- 2 ek olaj
- 2 tk.piros paprika
- só
- 1/2 kg csuszatészta
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk és nem túl apró kockákra vágjuk.
Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát.
Lehúzzuk a tűzről és beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük és egy kevés vízzel meglocsoljuk, hogy ne égjen meg.
Beletesszük a krumplit, megsózzuk, felöntjük vízzel, hogy félig ellepje és lefedve kb. 10-15 perc alatt
puhára főzzük.
Levesszük a tűzről és krumplinyomóval kicsit megnyomkodjuk.
Ne paszírozzuk agyon, mert úgy a jó, ha darabos krumplik is vannak a tészta közt.
Amíg a krumpli főtt egy nagy fazékban sós vízben kifőzzük a csuszatésztát.
Nem kell túl puhára, elég fogkeményre főzni.
Összekeverjük a tésztát a krumplival és, ha kell, utánasózunk.
Kovászos uborkával vagy bármilyen savanyúsággal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.