2012. április 29., vasárnap

Krumplis tészta


Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 tk.piros paprika

  • 1/2 kg csuszatészta

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, megmossuk és nem túl apró kockákra vágjuk.

Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát.

Lehúzzuk a tűzről és beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük és egy kevés vízzel meglocsoljuk, hogy ne égjen meg.


Beletesszük a krumplit, megsózzuk, felöntjük vízzel, hogy félig ellepje és lefedve kb. 10-15 perc alatt
puhára főzzük.

Levesszük a tűzről és krumplinyomóval kicsit megnyomkodjuk.

Ne paszírozzuk agyon, mert úgy a jó, ha darabos krumplik is vannak a tészta közt.





Amíg a krumpli főtt egy nagy fazékban sós vízben kifőzzük a csuszatésztát.

Nem kell túl puhára, elég fogkeményre főzni.

Összekeverjük a tésztát a krumplival és, ha kell, utánasózunk.

Kovászos uborkával vagy bármilyen savanyúsággal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.