Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, lehúzzuk a bőrt, levágjuk a csontról a húst és keskeny csíkokra vágjuk.
A hagymát, fokhagymát, paprikákat csíkokra vágjuk.
A paradicsomot vágjuk apró kockákra.
A zöldborsót, ha mélyhűtött, leöblítjük meleg vízzel és lecsöpögtetjük.
3 narancsot gondosan megmosunk és megszárítunk.
1 narancs sárga héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
A többi narancsot meghámozzuk és húsukat szeletekre vágjuk.
A wookot előmelegítjük, beletesszük az olajat és a csíkokra vágott csirkehúst.
3 percig erős tűzön kevergetve pirítjuk a húst.
Most hozzáadjuk a felvágott hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, majd a lecsöpögtetett zöldborsót.
További 5 percig főzzük kevergetve.
Elkészítjük a szószt:
A szójaszószhoz adjuk a rizsecetet, a cointreaut, a
paradicsomot, a narancshéjat és a narancslevet.
Végül keverjük bele az étkezési keményítőt.
Öntsük a szószt a húsra.
Egyet forraljunk rajta és tegyük bele a leöblített szójacsírát és a narancs darabokat.
Ezzel egyet rottyan és készen van.
Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Rizsecet és cointreau helyett rizsbort is használhatunk.
Zöldborsó helyett cukorborsót is tehetünk bele.
A friss szójabab csíra az igazi, de ennek hiányában nyugodtan használjunk konzervet.
- 6-8 db csirke felső comb
- 3 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 4 cikk fokhagyma
- 2-3 db piros és zöld színű paprika
- 2 marék zöldborsó
- 4 ek. szójaszósz
- 2 ek rizsecet
- 2 ek cointreau
- 2 pici paradicsom
- 1 narancs héja+leve
- 2 narancs húsa
- 1 kis boboz szójacsíra
- 1 tk. étkezési keményítő
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, lehúzzuk a bőrt, levágjuk a csontról a húst és keskeny csíkokra vágjuk.
A hagymát, fokhagymát, paprikákat csíkokra vágjuk.
A paradicsomot vágjuk apró kockákra.
A zöldborsót, ha mélyhűtött, leöblítjük meleg vízzel és lecsöpögtetjük.
3 narancsot gondosan megmosunk és megszárítunk.
1 narancs sárga héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
A többi narancsot meghámozzuk és húsukat szeletekre vágjuk.
A wookot előmelegítjük, beletesszük az olajat és a csíkokra vágott csirkehúst.
3 percig erős tűzön kevergetve pirítjuk a húst.
Most hozzáadjuk a felvágott hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, majd a lecsöpögtetett zöldborsót.
További 5 percig főzzük kevergetve.
Elkészítjük a szószt:
A szójaszószhoz adjuk a rizsecetet, a cointreaut, a
paradicsomot, a narancshéjat és a narancslevet.
Végül keverjük bele az étkezési keményítőt.
Öntsük a szószt a húsra.
Egyet forraljunk rajta és tegyük bele a leöblített szójacsírát és a narancs darabokat.
Ezzel egyet rottyan és készen van.
Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Rizsecet és cointreau helyett rizsbort is használhatunk.
Zöldborsó helyett cukorborsót is tehetünk bele.
A friss szójabab csíra az igazi, de ennek hiányában nyugodtan használjunk konzervet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.