2012. április 29., vasárnap

Kínai narancsos csirkeragu

Hozzávalók:

  • 6-8 db csirke felső comb
  • 3 ek olaj
  • 1 fej hagyma
  • 4 cikk fokhagyma
  • 2-3 db piros és zöld színű paprika
  • 2 marék zöldborsó
  • 4 ek. szójaszósz
  • 2 ek rizsecet
  • 2 ek cointreau
  • 2 pici paradicsom
  • 1 narancs héja+leve
  • 2 narancs húsa
  • 1 kis boboz szójacsíra
  • 1 tk. étkezési keményítő



Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, lehúzzuk a bőrt, levágjuk a csontról a húst és keskeny csíkokra vágjuk.

A hagymát, fokhagymát, paprikákat csíkokra vágjuk.

A paradicsomot vágjuk apró kockákra.

A zöldborsót, ha mélyhűtött, leöblítjük meleg vízzel és lecsöpögtetjük.

3 narancsot gondosan megmosunk és megszárítunk.
1 narancs sárga héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
A többi narancsot meghámozzuk és húsukat szeletekre vágjuk.


A wookot előmelegítjük, beletesszük az olajat és a csíkokra vágott csirkehúst.
3 percig erős tűzön kevergetve pirítjuk a húst.

Most hozzáadjuk a felvágott hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, majd a lecsöpögtetett zöldborsót.

További 5 percig főzzük kevergetve.


Elkészítjük a szószt:

A szójaszószhoz adjuk a rizsecetet, a cointreaut, a
paradicsomot, a narancshéjat és a narancslevet.
Végül keverjük bele az  étkezési keményítőt.


Öntsük a szószt a húsra.

Egyet forraljunk rajta és tegyük bele a leöblített szójacsírát és a narancs darabokat.
Ezzel egyet rottyan és készen van.

Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.




Rizsecet és cointreau helyett rizsbort is használhatunk.
Zöldborsó helyett cukorborsót is tehetünk bele.
A friss szójabab csíra az igazi, de ennek hiányában nyugodtan használjunk konzervet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.