Hozzávalók:
- 1 üveges zöldborsó
- ½ fej vöröshagyma
- 5 dl tej
- 2 ek liszt
- 5 dkg vaj / margarin
- só
- 1 tk ételízesítő
- cukor
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A zöldborsó konzervet kinyitjuk.
Egy lábasban a vajon 2 percig hevítjük a fél hagymát.
A hagymát nem kell apróra vágni, így könnyen eltávolíthatjuk
tálalás előtt.
Beletesszük a lisztet és 1-2 percig kevergetve hevítjük,
majd a tűzről levéve felöntjük a zöldborsó levével, illetve a tejjel.
Csomómentesre keverjük és visszatesszük a tűzre.
Megsózzuk, beletesszük az ételízesítőt és egy kevés cukrot is.
Kis lángon sűrűre főzzük a főzeléket, majd végül beleöntjük a zöldborsót is, majd egyet rottyantunk rajta és kész is van.
Petrezselyem zöldet szórunk bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.