Orosz leves
Hozzávalók:
- 30 dkg sertés hús
- egy kis virsli
- egy kis kolbász
- 2-3 hagyma
- 10 dkg vaj
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 2-3 ek. paradicsompüré
- 4-5 db sós/kovászos uborka
- 2-3 marék savanyú káposzta
- 4 db babérlevél
- újhagyma szára
- só
- bors
- 1 citrom
- 1 ek. kapribogyó
- 2 ek olajbogyó
- petrezselyem
- tejföl
Elkészítés:
Egy fazékban a vajon megdinszteljük az apróra vágott
hagymát.
Hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot és
belekeverjük a paradicsompürét.
Rátesszük a kockára vágott bármilyen húst.
Lehet sertés, marha, pulyka, csirke.
A végén tehetünk bele gépsonkát, nyelvet, virslit, kolbászt.
Lehet főtt húsból is készíteni, akkor természetesen a főzési
idő jelentősen lerövidül.
A húst 15 percig főzzük, ekkor megsózzuk, borsozzuk,
beletesszük a babérlevelet, a kissé megvágott savanyú káposztát, újhagyma szárat, karikára
vágott citromot, a kaprit és az olajbogyót.
Az oroszoknál isteni, fahordókban érlelt, sós uborka kapható,
ami semmihez sem hasonlíthatóan finom, de talán a mi kovászos uborkánk
helyettesítheti ebben az ételben.
Apró kockákra vágjuk és ezt is a levesbe tesszük.
Ha minden puha, megkóstoljuk.
Kellemesen pikánsnak kell lennie. Citrommal javíthatunk az
ízén.
Petrezselyem levéllel megszórva, tejföllel kínáljuk.
.jpg)

Vizet, lét, nem kell hozzáönteni?
VálaszTörlésHogy lesz ebből leves?
egyébként tetszik! :-)
Kedves Dendi, valójában annyi vizet kell hozzáönteni, hogy egy jó sűrű levest kapjunk.
VálaszTörlésKérlek nézd meg a másik receptemet is, abban talán részletesebben leírom.
Köszönöm, hogy felkerested a blogomat.
Üdv Muska
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/szoljanka-2.html