2012. május 6., vasárnap

Rebarbarás szelet

Hozzávalók:

  • 1 doboz hajtogatott vajas tészta
  • 3-4 ek. lekvár
  • 1 csokor rebarbara
  • 1 zacskó bourbon vaníliás pudingpor
  • 3-4 dl tej
  • 2 zacskó vaniliás cukor
  • folyékony édesítőszer


Elkészítés:


A mélyhűtött hajtogatott vajastésztát felengedjük és lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.


Egy közepes tepsibe tesszük, minden oldalán kis peremet hagyunk.
Bármilyen lekvárral, áfonyás és/vagy baracklekvárral megkenjük a tészta közepét és 170-180 C fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.




Megtisztítjuk a rebarbarát, mindkét végét levágjuk.
Ügyeljünk ara, hogy levél ne maradjon a száron, mert az mérgező.


Késsel vékonyan lehántjuk a rebarbara külső héját, majd kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk.


Egy lábasba szórjuk a rebarbarát, öntünk rá 1 dl vizet, folyékony édesítővel ízesítjük.
Kevergetve főzzük, pár perc alatt megpuhul.
Ekkor hozzáadjuk a tejben elkevert pudingport és a vaníliás cukrot.
Egyet forr és besűrűsödik, ekkor levesszük a tűzről és rásimítjuk a megsült lekváros tésztára.


Felszeletve, langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése