2012. május 6., vasárnap

Tejfölös gomba



Hozzávalók:


  • 1 kg gomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 tenyérnyi szelet füstölt szalonna
  • 1 ek. olaj
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • ½ citrom leve
  • 1 tk.majoranna
  • 1 pici csipet őrölt köménymag
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tejföl
  • petrezselyem




Elkészítés:

Egy lábasban az olajon kiolvasztjuk az apróra vágott, jóféle füstölt szalonnát.
Beletesszük a kis kockákra vágott hagymát és üvegesre pirítjuk.

Hozzáadjuk a darabokra vágott gombát, megsózzuk, megfűszerezzük majorannával,  egy csipet köménymaggal és apróra vágott paradicsommal és fokhagymával.
Rászórjuk a petrezselyem felaprított szárát is.

Úgy 20 perc alatt megfőzzük a gombát.
Beleöntjük a citromlevet és behabarjuk.

A habaráshoz a tejfölt és a lisztet egy kevés vízzel összekeverjük és szűrön keresztül a gombához adjuk.

Jól elkeverjük, egyet forr és készen van.

A petrezselyem apróra vágott levelével megszórjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése