Hozzávalók:
- 1-1,5 kg friss új zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 tk.őrölt fűszerpaprika
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 2 ek. olaj
- só
- bors
- 5-6 db új sárgarépa
- 5 db új fehérrépa
- 1 kis karalábé
- 1/2 zeller
- 50 dkg új burgonya
- nagy csokor petrezselyem
- 1 ek ételízesítő
- víz
Elkészítés:
Kifejtjük a friss új zöldborsót.
Ha tiszta, zsenge héja van, akkor a kifejtett héjat alaposan megmossuk és egy kis fazék vízben fél órát főzzük.
Majd leszűrjük és a finom, illatos borsólevet félretesszük.
Egy nagyobb fazékban az olajon üvegesre pároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát.
Ha tiszta, zsenge héja van, akkor a kifejtett héjat alaposan megmossuk és egy kis fazék vízben fél órát főzzük.
Majd leszűrjük és a finom, illatos borsólevet félretesszük.
Egy nagyobb fazékban az olajon üvegesre pároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük és ráöntünk 1-2 ek.vizet, hogy a paprika ne égjen meg.
Majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, kockára vágott karalábét, zellert, a paradicsomot, zöldpaprikát.
Az új fehérrépa tövét és adjuk hozzá, rajta hagyva egy kevés szárat is, mert a végében van a legtöbb íz.
Az új fehérrépa tövét és adjuk hozzá, rajta hagyva egy kevés szárat is, mert a végében van a legtöbb íz.
Kevergetve néhány percig pirítjuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a megtisztított kockára vágott új burgonyát és felöntjük a félretett borsólével.
Megsózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az ételízesítőt és a csokor petrezselymet is.
Megsózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az ételízesítőt és a csokor petrezselymet is.
Petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.
Nagyon finom bele a nokedli is.
Természetesen, ha a borsó héja öreg, vagy nem szép, akkor a borsólé helyett vízzel készítjük a levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.