Hozzávalók:
Elkészítés:
A friss spenótleveleket leszárazzuk, megmossuk és forrásban lévő vízben 2 perc alatt blansírozzuk.
Leszűrjük, hideg vízzel leöblítve a szűrőben hagyjuk lecsepegni.
Szezonban gyakran teszek el ily módon spenótot a mélyhűtőmbe, főzeléknek, spenótos tejszínes tésztának, bárminek felhasználhatjuk felengedés után.
Egy wookban szárazon aranybarnára pirítjuk a magokat.
Egy tányérra kiöntjük őket és félretesszük.
Az olajat felhevítjük a wookban, beleszórjuk a rizst és pár percig erős tűzön kevergetjük.
Egy kb 4-5 cm hosszú, ujjnyi vastag gyömbérdarabot meghámozunk és apróra vágva a rizsre szórjuk.
Ugyancsak hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a paradicsomot és a petrezselyem zöld szárát.
Megsózzuk és 3 dl vizet öntünk rá.
Megvárjuk, amíg felforr, megkeverjük és fedővel lefedve immár takarék lángon kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.
Ezalatt épp elfövi a levét is.
Megszórjuk a petrezselyem zölddel és a pirított magokkal.
- 50 dkg spenót
- 40 dkg rizs
- 2 ek olaj
- darabka friss gyömbér
- 1/2 paradicsom
- 3 cikk fokhagyma
- 1/2 cs. petrezselyem zöld
- 2 ek fenyőmag
- 2 ek napraforgó mag
- só
Elkészítés:
A friss spenótleveleket leszárazzuk, megmossuk és forrásban lévő vízben 2 perc alatt blansírozzuk.
Leszűrjük, hideg vízzel leöblítve a szűrőben hagyjuk lecsepegni.
Szezonban gyakran teszek el ily módon spenótot a mélyhűtőmbe, főzeléknek, spenótos tejszínes tésztának, bárminek felhasználhatjuk felengedés után.
Egy wookban szárazon aranybarnára pirítjuk a magokat.
Egy tányérra kiöntjük őket és félretesszük.
Az olajat felhevítjük a wookban, beleszórjuk a rizst és pár percig erős tűzön kevergetjük.
Egy kb 4-5 cm hosszú, ujjnyi vastag gyömbérdarabot meghámozunk és apróra vágva a rizsre szórjuk.
Ugyancsak hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a paradicsomot és a petrezselyem zöld szárát.
Megsózzuk és 3 dl vizet öntünk rá.
Megvárjuk, amíg felforr, megkeverjük és fedővel lefedve immár takarék lángon kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.
Ezalatt épp elfövi a levét is.
Megszórjuk a petrezselyem zölddel és a pirított magokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.