2012. május 6., vasárnap

Spenótos, magos rizs

Hozzávalók:

  • 50 dkg spenót
  • 40 dkg rizs
  • 2 ek olaj
  • darabka friss gyömbér
  • 1/2 paradicsom
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1/2 cs. petrezselyem zöld
  • 2 ek fenyőmag
  • 2 ek napraforgó mag


Elkészítés:


A friss spenótleveleket leszárazzuk, megmossuk és forrásban lévő vízben 2 perc alatt blansírozzuk.
Leszűrjük, hideg vízzel leöblítve a szűrőben hagyjuk lecsepegni.

Szezonban gyakran teszek el ily módon spenótot a mélyhűtőmbe, főzeléknek, spenótos tejszínes tésztának, bárminek felhasználhatjuk felengedés után.

Egy wookban szárazon aranybarnára pirítjuk a magokat.
Egy tányérra kiöntjük őket és félretesszük.


Az olajat felhevítjük a wookban, beleszórjuk a rizst és pár percig erős tűzön kevergetjük.

Egy kb 4-5 cm hosszú, ujjnyi vastag gyömbérdarabot meghámozunk és apróra vágva a rizsre szórjuk.
Ugyancsak hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a paradicsomot és a petrezselyem zöld szárát.
Megsózzuk és 3 dl vizet öntünk rá.


Megvárjuk, amíg felforr, megkeverjük és fedővel lefedve immár takarék lángon kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.

Ezalatt épp elfövi a levét is.

Megszórjuk a petrezselyem zölddel és a pirított magokkal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése