2012. május 13., vasárnap

Zöldborsóleves csirkeaprólékkal


Hozzávalók:
  • 1 csirke aprólék/ láb, zúza
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 tk. piros fűszerpaprika por
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 ek. olaj 
  • bors
  • 1 csipet majoranna
  • 1  tk. nem erős, házi pritamin paprika krém
  • 1 pici erős paprika krém
  • 5-6 db sárgarépa
  • 5 db fehérrépa
  • 1 kis karalábé
  • 50 dkg zöldborsó
  • 50 dkg új burgonya
  • nagy csokor petrezselyem
  • 1 ek ételízesítő
  • víz
Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk,a lábakról a körmöt levágjuk, a zúzákról a belső hártyát alaposan lehúzzuk, a külső hájat letisztítjuk és jól kimossuk.
A nagyobb darabokat félbevágjuk. A húst megmossuk, lecsöpögtetjük.


Egy nagyobb fazékban az olajon üvegesre pároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát.

Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük és ráöntünk 1-2 ek.vizet, hogy a paprika ne égjen meg.
Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a csirke darabokat.

Kavargatva erős tűzön 1-2 percig pirítjuk a húst.

Majd hozzáadjuk a pici kockákra vágott paradicsomot, zöldpaprikát, a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk és megfűszerezzük egy  pici majorannával és a kétféle paprika krémmel.

Felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi és közepes lángon, fedővel lefedve kb 45 percig főzzük.

Ha már majdnem puha a hús, akkor beletesszük az összes zöldséget, amelyet karikára, kockára vágtunk.
Hozzáadjuk az ételízesítőt és a csokor petrezselymet is.


Felöntjük még vízzel, hogy az egészet ellepje.


Egy fél óra alatt készre főzzük.

Petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.
Nagyon finom bele a nokedli is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése