2012. május 6., vasárnap

Túrós, medvehagymás fánk

Hozzávalók:

  • 1 doboz hajtogatott vajastészta
  • 40 dkg juhtúró
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 csokor medvehagyma
  • őrölt fehér bors
  • 2-3 ek. tejföl


Elkészítés:

A mélyhűtött hajtogatott vajastésztát felengedjük és lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.

Egy megfelelő nagyságú pohárral köröket szúrunk ki és a köröket belehelyezzük a szilikon, muffin sütő formába.
Ezt a rugalmas kis műanyag formát egy lapos sütőlapra tesszük, amivel könnyen be tudjuk tenni a sütőbe.

170-180 C fokos sütőben 10-15 perc alatt világosra sütjük.

Ellenőrizzük: ha könnyen meg tudjuk emelni és az alja is átsült, akkor kész.
A fánkocskák ducira megnőnek.
Mivel belül üregesek, elég, ha az ujjunkkal benyomjuk a tetejüket és az üregbe töltjük a krémet.
Csillagcsővel ellátott nyomócsővel szebben betölthetjük a krémet.


Elkészítjük a túrós krémet:

A juhtúrót és a tehéntúrót krumplinyomóval simára nyomkodjuk.
A megmosott medvehagymát leszárazzuk, mint a sóskát vagy spenótot és aprítógépbe tesszük a tejföllel lazítva.
Apróra vágjuk, majd a túróval összekeverjük.
Picit megsózzuk, ha kell és fehér borssal ízesítjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése