2012. május 28., hétfő

Sonkás, sajtos sült tészta

Sonkás, sajtos sült tészta

Hozzávalók:
·                50 dkg csőtészta

·                2+1 ek olaj
·                1 csokor újhagyma
·                1 db piros kaliforniai paprika
·                1 db zöldpaprika
·                darabka füstölt hús
·                4 dl tejföl
·                10 dkg reszelt sajt
·               
·                petrezselyem zöld




Elkészítés:

A tésztát előírás szerint megfőzzük.
Ne legyen puha, hiszen még sütni is fogjuk.
2 ek.olajjal és sóval elkeverjük.

Egy serpenyőben 1 ek. olajon megfuttatjuk a kis kockákra vágott füstölt húst.
Nagyon jó a főtt, füstölt császár vagy bacon bele.

Hozzáadjuk a zöld szárával együtt karikára vágott újhagymát, a kockára vágott kétféle paprikát és az apróra vágott zöldpetrezselymet.

2 perc után megsózzuk és belekeverjük a tejfölt, és befejezzük a főzést.

A raguval elkeverjük a tésztát és hozzáadjuk a reszelt sajtot is.

Megízleljük, ha kell, megsózzuk.

A tésztát tepsibe simítjuk és 10-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük.

Salátával kínáljuk.


Lehet másfajta - csavart, rövid makaróni, fodros kocka, penne stb. - tésztából is elkészíteni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése