2012. május 1., kedd

Nektarinos, szilvás rózsa

Hozzávalók:

  • 1 adag hajtogatott vajas tészta
  • 1 db vaníliás pudingpor
  • 1/2 l tej
  • cukor
  • szilva
  • nektarin
  • porcukor






Elkészítés:

Elkészítjük a vaníliás pudingot az előírás szerint és kihűtjük.

A nektarinokat, szilvákat megmossuk, kimagozzuk és 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk.

A vajas tésztát, ha mélyhűtött, felengedjük és lisztezett deszkán kinyújtjuk.

4-5 cm csíkokat vágunk.

Egy kapcsos tortaformában elkezdjük felrakni csigavonalban a tésztát, a közepétől kifelé haladva.

Mindig megkenjük a tészta csíkok oldalát egy kis pudinggal, majd váltakozva szilva és nektarin szeleteket dugunk közéjük.

Próbáljuk szorosan összefogni, mert könnyen szétcsúszik.
Addig folytatjuk ezt a műveletet, amíg a tortaforma széléig nem érünk.



Még utólag is nyugodtan dugdossunk gyümölcsdarabokat a tészta csíkok közé. Minél sűrűbb, annál jobb.

Majd 170 C fokon süssük meg.

Ügyeljünk rá, hogy az alja is jól megsüljön,mert a lefolyó krém miatt lassabban sül át.



Langyosan tálaljuk, porcukorral megszórva.

Ha marad tésztánk, akkor kis rózsákat készíthetünk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése