2012. május 6., vasárnap

Szoljánka


Orosz leves

Hozzávalók:
  • 30 dkg sertés hús
  • egy kis virsli
  • egy kis kolbász
  • 2-3 hagyma
  • 10 dkg vaj
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2-3 ek. paradicsompüré
  • 4-5 db sós/kovászos uborka
  • 2-3 marék savanyú káposzta
  • 4 db babérlevél
  • újhagyma szára
  • bors
  • 1 citrom
  • 1 ek. kapribogyó
  • 2 ek olajbogyó
  • petrezselyem
  • tejföl



Elkészítés:

Egy fazékban a vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot és belekeverjük a paradicsompürét.


Rátesszük a kockára vágott bármilyen húst.
Lehet sertés, marha, pulyka, csirke.
A végén tehetünk bele gépsonkát, nyelvet, virslit, kolbászt.
Lehet főtt húsból is készíteni, akkor természetesen a főzési idő jelentősen lerövidül.

A húst 15 percig főzzük, ekkor megsózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, a kissé megvágott savanyú káposztát, újhagyma szárat, karikára vágott citromot, a kaprit és az olajbogyót.


Az oroszoknál isteni, fahordókban érlelt, sós uborka kapható, ami semmihez sem hasonlíthatóan finom, de talán a mi kovászos uborkánk helyettesítheti ebben az ételben.
Apró kockákra vágjuk és ezt is a levesbe tesszük.

Ha minden puha, megkóstoljuk.
Kellemesen pikánsnak kell lennie. Citrommal javíthatunk az ízén.

Petrezselyem levéllel megszórva, tejföllel kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése