2012. május 6., vasárnap

Szezámos, gyömbéres, korianderes pulykamell


távol-keleti étel

Hozzávalók:
  • 12 szelet pulykamell
  • 3 tojásfehérje
  • friss gyömbér darabka
  • koriander levél
  • távol-keleti citromfű
  • olaj a sütéshez
  • 2 ek. fekete szezámmag
  • 2 ek szezámmag
  • ½ citrom leve
  • 2 fej hagyma


Elkészítés:

A hagymákat karikára vágjuk.

A pulykamellet megmossuk, levágjuk róla a hártyákat, inakat, majd vékony csíkokra vagy szeletekre vágjuk.
Picit megsózzuk és gyorsan megmártjuk a kevés citromlével keményre felvert tojásfehérjében.
Ezután beleforgatjuk a húsokat a kétféle szezámmag keverékébe.


A wookban 1 ek olajat felhevítünk, beleszórjuk a citromfüvet és a koriandert, és 2 perc alatt átsütjük a karikára vágott hagymát.
Gyorsan kivesszük a wookból és félretesszük.

Teszünk még 2-3 ek. olajat a wookba és rögtön belekarikázunk gyömbér darabokat, szórunk ismét apróra vágott friss vagy szárított koriander levelet és apróra vágott szárított távol-keleti citromfüvet.

Egymás után kisütjük a húsokat kb. 5 perc alatt.


A fűszeres hagymakarikákkal megpakolva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése