2012. május 27., vasárnap

Petrezselymes újburgonya

Hozzávalók:

  • 1,5-2 kg újburgonya
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 csokor újhagyma zöldje
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 1ek. libazsír
  • 2 tk ételízesítő
  • 1 paradicsom




Elkészítés:

Tavasszal az első újkrumpliból feltétlenül készítsünk petrezselymes változatot.

A kemény, friss újkrumplit vízbe tesszük és lemossuk.
Recés késsel körbekapargatjuk és pillanatok alatt leszedjük a héját.
Közben mindig mártsuk bele a kezünket a vízbe, hogy a héja lejöjjön.


Újra átöblítjük a krumplit és hosszában 4 felé vágjuk.

Egy nagyobb hagymát felvágunk, a felét lehet apróra, a felét inkább hosszában szálasra.
Az újhagyma zöld szárait karikára vágjuk.
A petrezselyem zöld szárát apróra vágjuk. Ebben van az íz nagy része, kár lenne kidobni.
A paradicsomot kis darabokra vágjuk.

Egy lábasban  felolvasztjuk a libazsírt. és a hagymát üvegesre pároljuk rajta.
Hozzáadjuk a petrezselyem apróra vágott szárát, valamint az apróra vágott levelek felét is.

Beletesszük a krumplit.

Rászórjuk a zöldhagymaszárat, a paradicsomot és az ételízesítőt.


Aláöntünk 1-2 ek. vízet és jól összekeverjük.
A továbbiakban már nem keverjük, csak óvatosan rázogatjuk, nehogy a krumpli összetörjön.
Kis lángon fedő alatt nagyon hamar megpuhul.


Ha kész, rászórjuk a maradék vágott petrezselyem zöldet is.

Paradicsomot nem feltétlenül kell beletenni, de nekem volt itthon egy-két puha ....

Ha a kezünk a krumpli héjától megbarnulna, akkor egy kifacsart citrom héjával dörzsölgessük meg a kezünket és eltűnnek a foltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.