2012. május 9., szerda

Csirkepörkölt


Hozzávalók:

  • 1 csirke vagy 12-15 db csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 1-2 tk. piros fűszerpaprika por
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db zöldpaprika
  • 1-2 db paradicsom
  • 2 ek. olaj (zsír)
  • bors
  • 2 csipet majoranna
  • 1 csipet őrölt köménymag
  • 1-2  tk. nem erős, házi pritamin paprika krém
  • 1 pici erős paprika krém
  • víz


Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk, tollakat, szőröket eltávolítjuk.



Egy lábasban az olajon üvegesre pároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát.

Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük és ráöntünk egy
1-2 ek.vizet, hogy a paprika ne égjen meg.

Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a minden oldalán besózott csirke darabokat.

Kavargatva erős tűzön addig pirítjuk a húst, ameddig ki nem fehéredik és minden pórusát be nem zárja.

Ekkor hozzáadjuk a pici kockákra vágott paradicsomot, zöldpaprikát, belenyomjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk és megfűszerezzük az őrölt köménnyel, pici majorannával, tegyünk bele a kétféle paprika krémet.


Fedővel lefedve kb. 30 percet főzzük.

Ha szükséges öntünk alá egy kis vizet.

Ne főzzük túl, mert szétesik.
Helyes késsel ellenőrizzük a puhaságát.

Sűrű legyen a szaftja.


Nálunk legjobban nokedlivel és uborkasalátával szeretik, de bármilyen körettel, főzelékkel, salátával tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése