2012. május 1., kedd

Ananász leves

Hozzávalók:

  • 1 db friss ananász
  • 2 db ananász konzerv
  • édesítőszer/cukor
  • 5 dl tejföl/főzőtejszín
  • 1 tk liszt
  • 2-3 dkg vaj
  • őrölt fahéj
  • citromlé
  • csipet só





Elkészítés:

Ez egy nagyon finom ünnepi leves, könnyen elkészíthetjük előre, hiszen langyosan az igazi.

Egy fazékba öntjük az ananász konzervet és a friss ananász nagy részét, amelyet kockára vágtunk.

Tegyünk félre személyenként 2 kisebb szeletet.

Az ananászra teszünk egy csipet sót, ízesítjük citromlével, ha kell, édesítőszerrel, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

Néhány percig forraljuk, majd a lisztből tejfölből vagy tejszínből készült habarással besűrítjük.

Öntsük szűrőn keresztül a habarást, nehogy csomós legyen.

Egyet forr és már kész is.

Kihűtjük.

Tálaláskor egy kis edényben felhevítjük a vajat, szórunk bele kevés cukrot, picit karamellizáljuk.

Adunk hozzá kevés őrölt fahéjat és átforrósítjuk benne a félretett ananász szeleteket.

A fahéjas ananászt a leves tetejére helyezzük és meglocsoljuk egy-egy kanállal a  vajas, fahéjas szószból.


Habbal is tálalhatjuk, ekkor is szórjunk rá pici fahéjat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése