Hozzávalók:
Elkészítés:
Ez egy nagyon finom ünnepi leves, könnyen elkészíthetjük előre, hiszen langyosan az igazi.
Egy fazékba öntjük az ananász konzervet és a friss ananász nagy részét, amelyet kockára vágtunk.
Tegyünk félre személyenként 2 kisebb szeletet.
Az ananászra teszünk egy csipet sót, ízesítjük citromlével, ha kell, édesítőszerrel, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Néhány percig forraljuk, majd a lisztből tejfölből vagy tejszínből készült habarással besűrítjük.
Öntsük szűrőn keresztül a habarást, nehogy csomós legyen.
Egyet forr és már kész is.
Kihűtjük.
Tálaláskor egy kis edényben felhevítjük a vajat, szórunk bele kevés cukrot, picit karamellizáljuk.
Adunk hozzá kevés őrölt fahéjat és átforrósítjuk benne a félretett ananász szeleteket.
A fahéjas ananászt a leves tetejére helyezzük és meglocsoljuk egy-egy kanállal a vajas, fahéjas szószból.
Habbal is tálalhatjuk, ekkor is szórjunk rá pici fahéjat.
- 1 db friss ananász
- 2 db ananász konzerv
- édesítőszer/cukor
- 5 dl tejföl/főzőtejszín
- 1 tk liszt
- 2-3 dkg vaj
- őrölt fahéj
- citromlé
- csipet só
Elkészítés:
Ez egy nagyon finom ünnepi leves, könnyen elkészíthetjük előre, hiszen langyosan az igazi.
Egy fazékba öntjük az ananász konzervet és a friss ananász nagy részét, amelyet kockára vágtunk.
Tegyünk félre személyenként 2 kisebb szeletet.
Az ananászra teszünk egy csipet sót, ízesítjük citromlével, ha kell, édesítőszerrel, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Néhány percig forraljuk, majd a lisztből tejfölből vagy tejszínből készült habarással besűrítjük.
Öntsük szűrőn keresztül a habarást, nehogy csomós legyen.
Egyet forr és már kész is.
Kihűtjük.
Tálaláskor egy kis edényben felhevítjük a vajat, szórunk bele kevés cukrot, picit karamellizáljuk.
Adunk hozzá kevés őrölt fahéjat és átforrósítjuk benne a félretett ananász szeleteket.
A fahéjas ananászt a leves tetejére helyezzük és meglocsoljuk egy-egy kanállal a vajas, fahéjas szószból.
Habbal is tálalhatjuk, ekkor is szórjunk rá pici fahéjat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.