2012. május 13., vasárnap

Töltött tök


Hozzávalók:
  • 3-4 karcsú zsenge tök
  • 3 db zsemle
  • 3 db tojás
  • 1 db hagyma
  • 50 dkg gomba
  • 15 dkg csirkemáj
  • majoranna
  • 1 ek. darált paprika
  • 1 nagy csokor friss kapor
  • 1 csokor frissen vágott petrezselyemzöld
  • olaj



Elkészítés:

A töltött csirkénél leírt módon elkészítjük a tölteléket.

A zsenge tavaszi tököket meghámozzuk, kettévágjuk és a belsejüket kivágjuk, amit kis kockákra felaprítunk.
A picike tököket keresztben vágjuk el és úgy töltsük meg.

Az összevágott tök belsejét belekeverjük a gombás, májas töltelékbe. A petrezselyem zöldjén kívül még adunk hozzá sok apróra vágott friss kaprot is.
Jól összekeverjük a tölteléket.

A tököket kiolajozott tepsibe helyezzük és púposan megtöltjük a töltelékkel.



Öntsünk a tepsibe 2 dl vizet, alufóliával fedjük le és 180 C fokon süssük meg.

Kaporlevéllel díszítsük.

Lehet egy kanál tejfölt is hozzáadni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése