2012. május 1., kedd

Citromos brokkoli

Hozzávalók:

  • 1 db brokkoli
  • 1 citrom
  • 1 tk ételízesítő
  • 2 ek olívaolaj



Elkészítés:

A megtisztított brokkolit lábasba tesszük.

Picit megsózzuk és rászórjuk az ételízesítőt.

Egy citromot megmosunk, héját lereszeljük, félretesszük
A levét kifacsarjuk, félretesszük.


A kinyomott 2 fél citromot beletesszük a lábasba a brokkoli mellé.

Öntünk az edénybe kb 2 dl vizet.
Nem baj, ha nem lepi el a brokkolit, mert úgyis a gőzben kell megpuhulnia.

Lefedjük a lábast és közepes lángon, kb. 15 perc alatt roppanósra főzzük a brokkolit.

Ne kavargassuk, mert szétesik.

Ekkorra szinte már minden víz elfő alóla.

Rászórjuk a citromhéjat, ráöntjük a citromlevet és az olívaolajat.


Bármilyen hús mellé könnyű, ízletes köret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése