2012. május 30., szerda

Karalábés, uborkás saláta főtt császárral

   vacsora saláta 2 személyre
Hozzávalók:

  • 1/4 új fejes káposzta
  • 1/2 hagyma
  • 2 db uborka
  • 1 közepes karalábé
  • 1 db paradicsom
  • 1-1 marék madár saláta
  • 1 marék rukkola
  • pár szem mazsola
  • 2 db újhagyma
  • 2 szelet főtt császár szalonna
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. majonéz
  • 3 db alma 


Elkészítés:

A tányérra rakunk 1-1 adag nagyon vékony csíkokra vágott új fejes káposztát.
Uborkagyalunk át rászeleteljük a fél hagymát.
Nem kell több, így kellemes, nem erős.


Mindkettőt kissé megsózzuk.
Pár percig hagyjuk is állni, amíg a többi hozzávalókat felszeleteljük.


A friss új káposzta kellemesen ropogós, lédús. Érdemes tavasszal minél többször enni belőle.


Madársalátát és rukkolát is teszünk a tányérra.

A meghámozott karalábét vékony, hosszú csíkokra vágjuk.
Ugyanígy vágjuk fel a friss uborkát is.
Ehhez a legjobb az ún. kovászolni való fajta. Jó kemény, tömör, ropogós darabokat használjunk.




Kevés paradicsomot is tegyünk a tányérra.

Főtt császárhús szeletet csíkokra vágunk és ebből is pakolunk a salátára.

A tejfölt elkeverjük a majonézzel és a saláta közepére kanalazzuk.

Végül karikára vágott újhagymával és kevés mazsolával megszórjuk a salátánk tetejét.


Almaszeletekkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése