2012. május 30., szerda

Csirkehúsos saláta grossinivel

Hozzávalók:
    vacsora saláta 2 személyre

  • 1/2 fej saláta
  • 1-1 marék főtt csirkehús
  • 3-4 db főtt sárgarépa
  • 2 db főtt fehérrépa
  • 2 db paradicsom
  • pár karika uborka
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1-1 marék párolt zöldborsó
  • 20 szem fekete olajbogyó
  • 1-1 marék grossini
  • olívaolaj
  • pici borecet
  • egy kis majonéz


Elkészítés:

Ezt a salátát érdemes akkor készíteni, amikor tyúkhúslevest/csirkehúslevest főztünk.
Remekül felhasználhatjuk a főtt zöldségeket és elsüthetjük a szárazabb melle húsát is.

A tányér aljára fejes salátát tépkedünk.

A főtt zöldségeket rákarikázzuk,a zöldborsót rákanalazzuk, mellétesszük a paradicsomot és a vékony szeletekre gyalult uborkát.
Megsózzuk, pici olívaolajat, leheletnyi borecetet permetezünk rá.

Most rátépkedjük a főtt húst.
Középre nyomunk egy kis majonéz rózsát.

A tetejét megszórjuk a karikára vágott újhagymával, fekete olajbogyóval és pár szem grossinivel.

A grossini olyan, mint a grissini, csak kisebb alakú.
Ha ez nincs, krutonnal (crouton) is készíthetjük.


Vacsorára tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése