2012. május 24., csütörtök

Sült oldalas

Hozzávalók:

  • 2 csík sovány oldalas
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • paradicsompüré/ketchup
  • 2-3 ek. olaj


Elkészítés:

A szép sovány oldalast jól megmossuk.

Kezünkkel végigtapogatjuk, hogy ne maradjon a szélein
csontszilánk, mert ez gyakran ottmarad, amikor  a hentes hosszában kettévágja az egész oldalast. 

Egy tepsibe beleöntünk az olajat és a húst egyenesen a tepsiben ízesítjük be.

Nem kell feldarabolni, szebben mutat és így nem szárad ki.

A hús először átforgatjuk az olajban, majd mindkét oldalát jól megsózzuk, borsozzuk, őrölt köménymaggal és kevés kakukkfűvel megszórjuk.

Egy fej fokhagymát fokhagymanyomón kipréselünk és ezzel is alaposan bedörzsöljük az oldalast.

Tavasszal finom friss fokhagymaszárat is teszek mellé a sütőbe.


Néhány kanál paradicsompürét felhígítunk egy kevés vízzel és ezzel leöntjük a húst.
Ha nincs kéznél paradicsompüré nyugodtan lehet rátenni egy kevés ketchupöt.

Aláöntünk 2 dl vizet, majd alufóliával lefedjük a tepsit.

180-200 C fokos sütőben puhára sütjük.

Nem árt néha ellenőrizni, saját levével meglocsolni, esetleg egy kevés vízzel pótolni a levét.

Ha kész pár percig lehet fedetlenül sütni, így szép színt kap a sült.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.