2012. május 27., vasárnap

Rántott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • víz
  • olaj

Elkészítés:

A szép tömött fej karfiolt megtisztítjuk, zöld leveleit, kemény torzsáját levágjuk.
Meleg vízbe tesszük, hogy az esetleges bogarak előbújjanak belőle.

2-3 pohár vizet forralunk egy akkora edényben, amibe éppen belefér a karfiol. 
Ha felforrt, teszünk bele 1 tk. sót és belehelyezzük az egészben hagyott karfiolt.

3-4 percig lefedve főzzük, majd óvatosan lapáttal megfordítjuk.

Tovább főzzük, illetve inkább csak gőzöljük.

Néhány perc múlva késsel átszúrjuk a vastagabb, szára melletti résznél a karfiolt.
Ha könnyen átmegy, akkor befejezzük a főzést.

Nem szabad megvárni azt  a pillanatot, amikor egészen puha lesz és szétesik.

Lapáttal gyorsan kiszedjük egy tányérra és hűlni hagyjuk.


Ha kihűlt, késsel óvatosan nagyobb rózsákra vágjuk és egy picit körbesózzuk a karfiolt.

A továbbiakban a megszokott módon panírozzuk, vagyis először lisztben, majd egy kis sóval felvert tojásban és végül a zsemlemorzsában forgatjuk meg.


Forró olajban kisütjük a karfiolt.


Finom házi majonézzel kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.