2012. május 21., hétfő

Epres álom

Hozzávalók:

  • 50-75 dkg eper
  • 25 dkg bapiskóta 
  • 5 dl tejföl
  • 5 dl HULALA tejszín
  • édesítő/cukor
  • 2cs. vaniliás cukor



Elkészítés:


A tejfölt keverjük ki a kétféle cukorral.
Én folyékony édesítővel készítettem és csak kb 2 ek cukrot tettem bele.

Az epret alaposan mossuk meg, csumázzuk le és megint mossuk meg.

Késes aprítóban forgassuk meg 1-2 pillanatig, hogy összetörjön, de még darabos maradjon.



Keverjük bele a cukros tejfölbe.

Verjük fel a tejszínt kemény habbá.
A HULLALA-t a felverés előtt mindig hűtsük jól le, mert különben nem verődik fel.



 Óvatosan beleforgatjuk az epres  krémbe.

Egy öblös üveg tál aljára teszünk néhány kanál krémet.

Majd kirakunk babapiskótával, rákenjük a fele krémet.

Majd ismét egy sor piskóta jön és a tetejére simítjuk a maradék krémet.


 Tejszínhabbal és eperrel díszítjük.

 Egy éjszakára hűtőbe tesszük, ezalatt a piskóta megpuhul.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése