2012. június 3., vasárnap

Lecsó I.

Hozzávalók:

  • 1 kg hagyma
  • 1,5 kg zöldpaprika
  • 1 db erős paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 40 dkg lecsókolbász
  • kis darab füstölt kolbász
  • 1 ek olaj
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 2 tk őrölt fűszerpaprika
  • csipet cukor



Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és nem túl apró darabokra vágjuk.

A zöldpaprikát megmossuk, szárát, erét kivágjuk és a húsát nagyobb darabokra vágjuk.

A megmosott paradicsom zöld szárát kivágjuk és a húsát kockákra vágjuk.


Egy lábasban a kanál olajon kisütjük a felkockázott füstölt szalonnát.
Beletesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk.
Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát.
Adunk hozzá 1-2 ek. vizet, hogy ne égjen meg a paprika és visszatesszük a tűzre.


Hozzáadjuk a zöldpaprikát és összekeverjük.
Erősebb tűzön kevergetve inkább sütjük, mint főzzük.
Ha a paprika is üveges lett, beletesszük a paradicsomot is.

Most megsózzuk és teszünk bele egy csipet cukrot is, hogy elvegye a paradicsom savasságát.

Most már beletehetjük a karikára vágott füstölt és lecsó kolbászt.

Pár perc alatt készre főzzük.
Ne legyen túl puha.

Ennek a lecsónak sok leve lesz.
Kenyérrel kínáljuk.


Készíthetjük tojásosan is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése