2012. április 30., hétfő

Kumquartos, füstölt lazacos saláta

Hozzávalók:
  vacsora saláta/előétel 3 személyre

  • 3 vérnarancs
  • 8-10 kumquart
  • 1/3 új fejes káposzta
  • 1/2 szál póré
  • 8 db retek
  • 3 db kiwi
  • 1 kígyóuborka fele
  • 2 db kápia/kaliforniai paprika
  • 3 tk.olívaolaj
  • füstölt lazac
  • citromlé
  • sajt szeletek


Elkészítés:

A tányéron megágyazunk a csíkokra vágott  friss, új káposztával.

A pórét, retket, uborkát, paprikát mind megmossuk, feldaraboljuk és a tányéron elrendezzük.
A narancsot meghámozzuk és karikára vágjuk.

Ugyancsak felkarikázzuk a kumquartot, amelyet nem kell meghámozni, mert vékony héjában különösen édes ízek lapulnak, míg a belseje kellemesen pikáns, savanyú. Pici zöld magok vannak benne.


A kiwit cikk-cakk alakban kettévágjuk és a tányérra tesszük.

A sajtszeletekből kis tölcsért sodrunk és azt is a tányérra helyezzük.

A füstölt lazac csíkokat a tetejére szórjuk.

Végül a citromlével és egy kevéske olívaolajjal meglocsoljuk a salátát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése