2012. november 3., szombat

Mama csülkös bablevese

Hozzávalók:

  • 1/2 füstölt csülök
  • 30 dkg tarkabab
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • petrezselyemzöld
  • fokhagyma
  • hagyma
  • lila hagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • bors
  • piros fűszerpaprika
  • 1 tojás 
  • liszt
Elkészítés: 

A csülköt előző este hideg vízben feltesszük főni.
Teszünk bele fokhagymát, vöröshagymát, lila hagymát, 1-2 babérlevelet, borsot és puhára főzzük.
A levesbe egy csülök fele elég és a főzőlevet is felhasználjuk.

A szárazbabot szintén előző este vízbe beáztatjuk.

Másnap a csülök főzőlevét vízzel felöntjük, kb. fele-fele arányban és abban feltesszük főni a leszűrt babot.

Amikor a bab puhulni kezd, akkor belerakjuk a sárgarépát, fehérrépát, petrezselymet egy hagymát negyedekre vágva, ízlés szerint még fokhagymát is teszünk bele.

Majd egy paradicsomot és egy zöldpaprikát is teszünk a levesbe.

Amikor minden puha, berántjuk a levest.

Kevés zsíron apróra vágott hagymát pirítunk, kis lisztet és még fokhagymát adunk hozzá majd a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát.
A rántást a leveshez adjuk és jól felforraljuk.

Egy tojásból annyi liszttel, amennyit felvesz ruganyos tésztát keverünk egy kis edényben, majd egy kiskanállal a levesbe szaggatjuk a csipetkét.
Egy-két percig főzzük, azután visszatesszük a kis kockákra vágott csülköt és máris tálalhatunk. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése