2012. november 12., hétfő

Kínai csillagánizsos királyrák

Hozzávalók:

  • 30-50 dkg tisztított királyrák/garnéla
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek. sötét szójaszósz
  • 2 ek. Hoysin mártás
  • 2 ek osztriga szósz
  • 1 ek halszósz
  • 5 db csillagánizs
  • 2 cm vastag friss gyömbér
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 5 szál újhagyma
  • 2-3 db sárgarépa



Elkészítés:

Előkészítjük a hozzávalókat.



A királyrákot leöblítjük.



Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd beletesszük a szójaszószt, Hoysin mártást, halszószt, osztrigaszószt.


Beledobjuk a csillagánizst, amitől utánozhatatlan zamatú lesz az ételünk.


Rányomjuk a fokhagymát és belereszeljük a friss gyömbért.

Most beletesszük a rákot és 4 perc alatt megpirítjuk.
A színén látjuk, ha kész, szép rózsaszínű lesz.
Nehogy túlsüssük egy percet is, mert akkor kemény, gumis állagú lesz.

Vegyük le a tűzről és lapátoljuk ki a rákokat, tegyük félre.

A visszamaradt mártásban erős tűzön, kevergetve 2-3 perc alatt roppanósra sütjük a julienre vágott sárgarépát.

Majd visszatesszük a serpenyőbe a rákot.
Rácsavarjuk a citromlevet, ha kell picit sózzuk, de vigyázzunk, mert a mártások is sósak.

Gyorsan összerottyantjuk és máris kész.
Citromszeletekkel és karikára vágott újhagymával tálaljuk.



Köretnek kantoni rizst szoktam kínálni.
(lásd külön bejegyzést)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése