2012. november 12., hétfő

Céklasaláta

Hozzávalók:


  • 3 kg cékla
  • ecet
  • édesítő
  • őrölt kömény
  • (torma)
  • víz



Elkészítés:


A megmosott céklákat annyi vízben, amennyi ellepi feltesszük főni.
Fedő alatt puhára főzzük.


Ha puha, leöntjük róla a vizet és kissé kihűtjük.
Nem kell megvárni, amíg teljesen kihűl, mert csak melegen szívja majd magába teljesen az ecetes lét.

Kezünkkel dörgölve is könnyen lejön a héja, a két végét vágjuk le késsel.
Öblítsük le.

Közben egy nagyobb fazékban forraljunk fel vizet.
Ha felforrt, tegyünk bele sót, ecetet, édesítőszert és őrölt köményt.
Kóstoljuk meg, jó ízes leve legyen.

A céklákat az uborkagyalun legyaluljuk és a saláta lébe tesszük.


Megtisztított torma szeleteket vagy ecetes tormát is szoktam beletenni.
Üvegben, hűtőben sokáig eláll.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.